"Андерлехт" предложен за продан! Колко му искат?

Руски олигарх и белгийски бизнесмени дават оферти за клуба
20 ное 2017 15:00, Екип на Dnes.bg
2
"Андерлехт" предложен за продан! Колко му искат?
Снимка: архив, Reuters

Най-успешният футболен клуб на Белгия RSC Anderlecht се предлага за продан, съобщават местните медии.

Две оферти са подадени за придобиването на брюкселския отбор, който в момента е на трето място в националната футболна лига.

Алишер Усманов, който притежава 30% от британския "Арсенал" проявява интерес и към "Андерлехт". Богатството на Усманов се оценява на около 20 млрд. евро. През май той предложи 2 млрд. евро на основния акционер на "Арсенал" Стан Кроенке, за да изкупи акциите му в клуба от Висшата лига.

За белгийския "Андерлехт" надават и двама белгийци - собственикът на телевизионна продуцентска компания Вутер Вандерхоте и търговецът на недвижими имоти Пол Хейзенс, които са обединили сили за покупката.

Според ББС е спорно, че Усманов ще може да прибави "Андерлехт" към колекцията си, тъй като вече има проблеми във Великобритания, тъй като се смята, че държи тайно акции и в британския "Евертън". Това противоречи на правилата, забраняващи едно лице да има собственост в два клуба, играещи в една и съща лига.

Белгийските медии съобщават, че президентът и бизнесмениджърът на "Андерлехт" са се виждали с Усманов на яхтата му в Монако.

Разговорите с белгийското дуо обаче били в по-напреднал етап и Вандерхоте и Хейзенс вече са направили оферта от около 100 млн. евро, каквато е поискана цена.

Хейзенс ще даде лъвския дял от парите, а Ванденхот докато ще ръководи клуба като председател. Хейзенс е собственик и на Кралския футболен клуб Антверпен, но според пресата този конфликт на интереси може да бъде разрешен, ако децата му го отменят в борда на един от клубовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Щом такова нещо като Андерлехт може да се продава,защо да не се продаде България?! Няма да иска тези пари като Андерлехт, но ще разчита на традиционния си късмет. Може пък да я купи Китай, и да покрие Родопите и Странджа с ракети и пехота. Това ни е последната възможност за оцеляване!
1
1
 
2
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
Цената е 80 милиона и Усамнов няма желание да напусне Британия ,навярно ще "уполномощи" да купи АНДРЕЛЕХТ ,но мой сделка няма да стане между тях.

Спонсорирани публикации