Чилич е на финал, Гришо аут от Топ 3 на света

Хърватинът не срещна проблеми срещу Кайл Едмънд
25 яну 2018 17:07, Веселин Коларов
12
Чилич е на финал, Гришо аут от Топ 3 на света
Снимка: Reuters

Марин Чилич стана първият хърватин в историята, който се класира за финала на Откритото първенство на Австралия по тенис, а от понеделник ще запише и рекордно класиране в кариерата си, като ще измести Григор Димитров от третото място в световната ранглиста.

 
Поставеният под номер 6 Чилич отнесе британеца Кайл Едмънд с 6:2, 7:6(4), 6:2 след 2:18 часа игра.  29-годишният хърватин пласира 11 аса и 32 печеливши удара и доминираше, като не допусна пробив и загуби само 5 точки от 50 вкарани първи сервиси в целия мач. Така той ще играе за трети път за трофея в турнирите от Големия шлем след титлата си на Откритото първенство на САЩ през 2014 година и финала на "Уимбълдън" през миналия сезон. 
 
Чилич взе първия сет със серия от четири поредни гейма, а втората част премина без пробиви и стигна до тайбрек, в който хърватинът реализира мини-брейк за 4:3 точки и до края запази предимството си. В третата част Едмънд, който вече беше използвал медицински таймаут, очевидно страдаше физически и хърватинът без проблеми триумфира. "Във вторият сет имах приливи и отливи в играта си. Не успявах да върна повече ретури, за да го поставя под напрежение, пропуснах някои форхенди, а и Кайл започна да сервира по-добре. Все пак беше важно, че спечелих тайбрека.
 
В третия гейм на третия сет, когато го пробих, той остави няколко топки да минат покрай него. Със сигурност имаше някакви проблеми с придвижването и затова се опитвах да го движа повече. Той имаше доста тежки мачове в турнира досега, записа някои големи победи, но това си оказа влияние днес. Аз лично се чувствам много добре. Днес нямаше същата интензивност, както в предишния мач срещу Надал. Все пак най-хубавото е, че имам два почивни дни и се надявам да бъда напълно възстановен за финала в неделя", коментира Чилич.
 
Той очаква победителя от утрешния полуфинал между защитаващия титлата си Роджър Федерер (Швейцария) и Хьон Чун (Република Корея). Едмънд пък игра за първи път в полуфиналите на турнир от Шлема, а от понеделник ще прогресира за първи път в топ 30 на световната ранглиста.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Това 3-то място на Григор си беше чист късмет след толкова контузени в Лондон , дайте да не се лъжем. В момента реално като сила за мен е 7-ми-8-ми.
9
3
 
3
 
! Отговори
РККА преди 6 години
Чилич е много качествен тенесист заслужено ще е номер 3, но ако играе с Федерер на финала почти невъзможно.Федерер има техника,интелект и удар които могат да бъдат спрени само от контузия.Въпреки всичко ще викам за корейчето на полуфинала това момче изигра няколко страхотни мача,не ми се мисли какво ще става когато започне да влиза в турнирите като подставен.И НАКРАЯ САМО ГРИШО ВСЕ ПАК СМЕ БЪЛГАРИ..
8
2
 
4
 
! Отговори
ъъъ преди 6 години
До Анонимен 7 И номер 1 като стане, пак ще има дребни душици да го плюят ! През оная работа му е на Григор Димитров какво мисли дребният селски бек !
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Get over itАМи и Чилич продължи на полуфинал, защото Надал се контузи. Защо не го изхейтиш и него??!!!Големи разбираи сте, бе.Ако Григор не победи в един турнир, последователно Федерер, Надал, Джокович, ГОфен и Мъри...ама..изоообщо не го признавате.
6
6
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 6 години
Гришо напълно заслужено е на трето място в ранглистата в момента, както и напълно заслужено. От понеделник, Чилич ще е трети, а Гришо ще е четвърти в света. Как да го обясниш това елементарно нещо на лудналите хейтъри?!
5
7
 
6
 
! Отговори
Get over it преди 6 години
Това с топ 3 си беше една грешка, вследствие на контузените големи играчи, ама лудите фенове на Григор ходи им обясни, че царя е гол...
4
6
 
16
 
! Отговори
криста преди 6 години
Григор не е непукист, не е темерут - той е просто едно лъчезарно и сърцато момче и прави, каквото може, прави го от сърце и затова всички го обичат .Успех, Гришка !
3
5
 
4
 
! Отговори
То6 преди 6 години
ГОЛЯМ ПРАЗ !
2
11
 
8
 
! Отговори
naco преди 6 години
Е,ПРАВ ли е сега ,другарят Волгин?!
1
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дриш изпадна след срама срещу Едмон.

Спонсорирани публикации