Гришо вече не е в Топ 3 на световния тенис

Марин Чилич изпревари нашето момче в ранглистата
Обновена: 29 яну 2018 12:46 | 29 яну 2018 11:45, Красимир Ангелов
54
Гришо вече не е в Топ 3 на световния тенис
Снимка: БТА

Най-добрият български тенисист Григор Димитров официално отстъпи с една позиция и от днес е №4 в света.

Гришо беше изместен от третото място в ранглистата от финалиста в Откритото първенство на Австрали Марин Чилич. Българинът има 4630 точки, докато хърватинът натрупа 4960 и записа рекордно класиране.

Григор Димитров може да загуби още 250 точки от актива си, след като обяви, че е възможно и да пропусне турнира Sofia Open. Миналогодишният шампион разкри на пресконференция, че има контузия в рамото, с която е изиграл 3 мача на Australian Open.

На върха в световната ранглиста продължава да е Рафаел Надал с 9760 точки. Роджър Федерер, който защити титлата си в Мелбърн, обаче диша във врата му и вече е само на 155 точки от първото място.

Крачка назад направи и Александър Зверев, който се смъкна на пета позиция с актив от 4610 точки. Същото се случи и с Доминик Тийм, който вече е шести с 4610 точки.

От останалите българи Димитър Кузманов регистрира скок от 20 места до №366 със 118 точки, Александър Лазов загуби 72 позиции до №472 сас 75 точки, а Александър Лазаров е №751 (+3) с 25 точки.

Още новини от тениса четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Do 18Да. Не е длъжен на никой Григор. Така си е. Сам си изкарва парите. Добър е. ОК ! ... Никой обаче НЕ му брои парите ! ... И ние тук НЕ сме длъжни да го обичаме толкова много , след като тотално игнорира БЪЛГАРИЯ ... Постоянни ОТКАЗИ за купа "ДЕЙВИС" ... 3 турнира в София ... в два от тях - също отказ да играе под различен претекст ! И КАКВО ИСКАШ ? ДА ГО ОБИЧАМЕ ТОВА МОМЧЕ ? ...
24
6
 
9
 
! Отговори
Реалистът 2 преди 6 години
... 2. НОЛЕ - Винаги , когато е поканен и НЕ Е наистина контузен играе за Сърбия ! , 3. АНДИ МЪРИ - Макар че е Шотландец ... винаги играе за Великобритания ... дори спечели финал в Световната група срещу Франция , заедно със съотборниците си ! ... Дори играч от една добра класа , като Маркос Багдатис , играе за Кипър , които са в доста ниска група ... горе долу , като нашата ! ... Само нашата "СУПЕРЗВЕЗДА" НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА ИГРАЕ ЗА БЪЛГАРИЯ и ВИНАГИ ИМА ... "ДРУГИ ЦЕЛИ" ... КАКВО ПОВЕЧЕ ?!?!
23
5
 
10
 
! Отговори
Реалистът преди 6 години
Григор Димитров е много добър тенисист ! Това е повече от ясно ! Но никога НЯМА да бъде - ГОЛЯМ !!! ... ГОЛЯМ , като Маестрото ... като Рафа ... като Мъри ... като Ноле ! Защото , изброените 4 - *** освен за собственото си име и банковата си сметка , играят и за страните си !!! За разлика от нашата "звезда" ... 1. МАЕСТРОТО - Спаси Швейцария от изпадане в по - долна група за купа "ДЕЙВИС" , отделно че я спечели в финал заедно с Вавринка в Базел !!! 2. НОЛЕ - винаги , когато е поканен , играе !!..
22
3
 
4
 
! Отговори
Do 18 преди 6 години
До АнонименТук не коментираме дали ще спечели шлем или не. Колкото може, толкова и играе.Никой не иска от него да е Федерер. Явно и не е.Птосто е в топ 10 на тениса.Коментираме отявлено селското, комплексарско и тотално ганьовско отношение.Как говорел, как се държал...ама, бил селчо..ама да се държал по-мъжки...ама, защо подминал медиите.Ако се беше спрял, щеше да има- ама, защо само търси медиини изяви.Българинът е компелсар и ***.Гришо не е длъжен на никой тук, в България.
21
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** реално никога не е бил сред ТРИМАТА най-добри тенесисти в света! Тези класации са само на хартия? Е ,и на екрана на компютъра!
20
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добър си е в тениса, но е излязъл от Хаскоьой, а Хаскьой не е успял. Най-простото обяснение.
19
2
 
6
 
! Отговори
Mmmmmm преди 6 години
"... Роджър Рафаел, който ...." Кой е този Роджър Рафаел?!??
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Паляч-о.... Той е загърбил БГ и не се чувства част от нея, но ние много го харесваме и подкрепяме?!...
17
6
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
явно майката и бащата на Гришо започнаха да спамят ис форума, изгуби се смисъла на дискусията . Българския му бил разбираем -му-х ах ах ах ах ха ха хаха ха ах ах ах ах а ах аха хаАйде със здраве ...
16
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като българин си харесвам Гришката и му се радвам. Ако сме напълно обективни обаче, той няма да може да спечели турнир от Големия шлем. Наш си е, обичаме си го, но да не се заблуждаваме. Просто няма тези качества за големите турнири. Последният случай го показа нагледно. Въпреки това, класиране в първата десетица на световния тенис е достойно постижение.
15
4
 
10
 
! Отговори
Мачкай Гришо! преди 6 години
Сега важното е Гришо да няма сериозен проблем с рамото, но на мен ми се струва, че нещата са сериозни. Дано да бъркам. Една контузия може задълго да го извади от играта.* Колкото до българският му - ами добър е, по-добър от българският на тези, които не му разбирали българския. Сещате се защо не му разбират....
14
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един българин ще постигне нещо и веднага ще бъде оплют. Това е българският манталитет. Останалите нации просто биха се гордели с такъв човек.
13
2
 
17
 
! Отговори
Отличен Гришо преди 6 години
Нищо неочаквано. На първите две места са Надал и Федерер доста по-напред от останалите. За да бъдат настигнати, трябва някой от следващите четирима да спечели поне един Голям шлем и поне веднъж да е финалист на Голям шлем. След първите двама са четирима с относително малка разлика в точките - Чилич, Гришо, Зверев и Доминик Тийм, които явно често ще си сменят местата, но едва ли ще бъдат достигнати от седмият - Гофен, който е на 600 точки след Тийм. След Гофен са голяма група класни тенисисти...
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С контузията през 2018 г. може да изпадне не от топ 3 а от топ 30.
11
4
 
3
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
до номер 9 - версайският благородник по терлици ---кво се плюнеш бе п..як, ти ли ще ми отнемаш правото да харесвам или не някого?
10
10
 
9
 
! Отговори
до9 преди 6 години
В този случай е по- добре да не дава интервюта , отколкото да се вижда , че българин не говори добре родния си език.Що за българин е този ?
9
6
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Остави, че ракета за тенис не са хващали в ръката си. Това са хора, които не само не са постигнали нищо през живота си, но те дори не са опитвали. Седят пред компютъра или лежат на дивана, няма да се хванат да свършат каквото и да е с живота си, че е по-лесно но такива като Григор са им трън в очите.Трети или четвърти в света не е малко. Я се пробвайте вие да стигнете това, после говорете. Ама да се плуе и плюе е по-лесно, нали?
8
8
 
14
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Ами чест му прави на човека, че въпреки успехите си не се е надул, не търси непрекъснато медийна изява, не занимава всички със себе си (като Карадашиянките). Някой успял се държи скромно и дайте да го оплюем, щото не е надувка. Ако пък се надуе, що се е надул? Ганьовска работа, няма угодия.
7
2
 
7
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
А може би просто ни подценява и не желае да полагс труд да говори на български.За него сигурно не е престижно.За успехите му , като спортист, спор няма.
6
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайдее....започна *** да поучава Григор....как да се държал в България?!! Хахаха. ТОй, момчето ходи на острова на Р.Брансън...обикаля света, но...родните *** ще го поучават как да се държи в БЪЛГАРИЯ??!! Да не изглеждал уплашен селчо?! Абе, селяции!! За вас да не изглеждаш селчо значи да сложиш адидас анцунга, да се държиш като мутра (ББ) агресивно и да отидеш поне на една чалга.Това момче, най-добре, изобщо да не се прибира в България. Не му трябват 250 точни от селския ни турнир.