Кой ще ни представя в Пьонгчанг? Стефани Попова, биатлон

Тя е една от най-младите състезателки в националния отбор
Обновена: 2 фев 2018 18:25 | 2 фев 2018 18:25, Красимир Ангелов
1
Кой ще ни представя в Пьонгчанг? Стефани Попова, биатлон

Dnes.bg продължава да ви запознава с родните олимпийци, които ще представят България на започващите след седмица зимни олимпийски игри в Пьонгчанг.

Стефани Попова е една от най-младите състезателки в националния отбор по биатлон. Родена на 12 февруари 1992 година в Троян, тя дебютира в него през 2009 г. Един от най-големият успех на Стефани е 3-то място на лятното Световно първенство в смесената щафета през 2011 г.

През миналата година спечели титлата на 5 км свободен стил на състезанието от Балканската купа по ски-бягане в Банско. Участник е на Световното първенство в Осло, Норвегия през 2016 г. Финишира на 80-то място на 15 км индивидуално, в спринта 7,5 км дава 96-то място. Женската ни щафета пък се нареди на 20-то място. Тя беше представяна от Стефани Попова, още две състезателки, които ще участват в Пьончан 2018 – Емилия Йорданова и Десислава Стоянова, както и Дафинка Коева.

Още за родните олимпийци четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
2
 
! Отговори
Ура! преди 6 години
Как кой ще ни представя?!Това ще бъде Боко Тиквата Бай ***-виден шампион по футбол, тенис на маса(под маса), тенис на корт, футбол, ръгби, баскетбол, волейбол, хандбал, джудо, карате, айкидо, кунг-фу, таекуондо, ММА и какво ли още не!

Спонсорирани публикации