Николай Йоргов: Бойният спорт е философия, начин на живот

В София ще се проведе професионална гала вечер по SENSHI
17 апр 2019 16:37, Екип на Bulgaria On Air
15

На 20 април от 19 часа ще се проведе професионална гала вечер по кикбокс, муай тай и карате киокушин SENSHI в зала "Арена Армеец".

Гост в студиото на "България сутрин" е един от най-обещаващите млади български бойци - Николай Йоргов. Той ще се бие с Томас Дуве от Холандия.

Българинът е носител на десетки титли и медали от различни бойни спортове. Той постигна убедителна победа в двубоя си на SENSHI във Варна през февруари, като за по-малко от 20 секунди успя да нокаутира опонента си.

"Винаги има изненади. Никога не можеш да знаеш по какъв начин ще протече един двубой. Един удар може да бъде фатален, както за него, така и за теб", посочи спортистът.

Той сподели пред Bulgaria ON AIR, че на двубоя в събота ще залага на силните си нокаутиращи удари.

Йоргов определи съперника си Дуве като добър състезател, който има опит на ринга. Поради тази причина, той смята, че двубоят няма да бъде лесен.

Боецът е категоричен, че бойният спорт не е просто спорт, а философия, която кара човекът да не спира.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
... говорим/, се искат още неща. Които са свързани с умствения багаж и знанието за работите като цяло. Говоря ти за преки наблюдения, не за четено-измислено-чуто.Така че хайде със здраве.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радвам се, че се заформи някакъв разговор. Виждам, че имаш мнение по въпроса. Кой крив, кой прав - все тая, такива спорове обикновено са полезни и за двете страни. С удоволствие бих го провел този разговор и на живо. От това, което си написал стигам до извода, че влагаме различен смисъл в понятието "философия". Ще го кажа по друг начин - хората, дето го карат само на талант и физика, стигат до един своеобразен таван бързо. От там нататък, за да продължат още напред /дори за чист спорт да ....
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТи не си ненормален, а аз съм прав. Обвиняваш ме в маниакално разстройство. Започна с "историческите и философски страни"! Как да възприеме един нормален човек това? Всички каратисти ми говорят за Бушидо и подобни дивотии, а някой дори стигат до "откриване на аза" ... И нима в "спортните версии" няма "Пласирането. Тайминга. Чувството за дистанция. Изместването от линията на атаката." ? Или съм объркал нещо? Качи се на ринга и ми кажи, че тея работи ги няма. МОЛЯ ТЕ!
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Не сравнявай родната казарма с редовна и обучена войска."Не сравнявай някакви войници, които тренират преимуществено с оръжие от всякакъв вид, с хора, които тренират БЕЗ оръжие същото количество време.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"За никаква философия не става върпос"Ти под философия какво разбираш? Дрънканици на скъсал с действителността празноглавец?Генерирането на сила в удара почива на емпирични и ФИЛОСОФСКИ принципи. Пласирането. Тайминга. Чувството за дистанция. Изместването от линията на атаката. Ако щеш, психофизическата подготовка. Само с блъскане не става. Пълно е с катили, но изключителните бойци са малко. Защо? Талант+тренировки + треньор/учител/. С прости хора не се случва.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИ кажи ми за "принципите" в бокса, че ми се губят! Треньорът на Конър го каза - На ригна се биеш за пари. Ако някой се бие за нещо друго, значи трябва, да си поговорим.
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 8 Не сравнявай родната казарма с редовна и обучена войска. "Бойната му интелигентност е на високо ниво, далеч не е чиста сила и агресия, както повечето хора го възприемат."Теди Атлас, който е асистирал с тернировките на Майк го каза - "Таланта му и физическатите му способности са поразителни" и "Талантът му е толкова изключителен, че нищо друго не е било тествано ..." И това е критика, към човекът Тайсън. За никаква философия не става върпос на ринга - талант и тренировка.
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"което да се позлва в армиите"В армиите всичко е съобразено с основна цел масовост и простота. Равнището е трагично ниско и няма как да е друго. А и там трябва да стрелят и да боравят с техника, ръкопашния бой им е последната грижа.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Едно историко философско бойно изкувство няма"Ти ако си мислиш, че има дори едно бойно изкуство /дори бокса/ което да не почива на някакви принципи, си в дълбока заблуда. Майк Тайсън /понеже го споменаваш/ е трениран от изключителни хора с дълбоки познания. Направи си проучване, ако не вярваш. Бойната му интелигентност е на високо ниво, далеч не е чиста сила и агресия, както повечето хора го възприемат.Кунг-фу хореографите са го обърнали на печалба, оттам и лошата слава.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"На историческите и философски страни изобщо не се обръща внимание."Едно историко философско бойно изкувство няма, което да се позлва в армиите по света, поне не в руските, американските и повечето европейски, с които аз съм запознат. Защо? Защото Кунг-фусматагориите, ако са били позлвани за бой, след години са закърнели до гимнастика и общи приказки. "Концентрирай си чи-то". А отсреща ти, един като Железния Майк ще си концентрира юмрука и ще ти отнесе главата, барабар с чи-то :)
5
2
 
2
 
! Отговори
едно време преди 5 години
и сега също , побойниците си остават побойници. Приложението на бойните умения без и с хладно оръжие са в няколко направления- полиция, военни, охранители... и за жалост бандитизъм/престъпници.Човек няма влечение и нужда от побоища, скандали и конфликти. Това е осъзнато от аристократите и решението са били дуели с оръжие до първа кръв. Постепенно изсродите се замогват и променят правилата - до смърт с всички средства. Удари, мушкане, сечене, разстрел.Прескочете директно на 22LR или .45 LONG COLT
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям хейт, голямо нещо ...
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съгласен съм. Развиват и рефлексите. Особено срещу възрастни жени!
2
2
 
6
 
! Отговори
Street fighter преди 5 години
Спортните версии на бойните изкуства имат доста ограничения. На историческите и философски страни изобщо не се обръща внимание. В този смисъл задълбоченото изучаване на бойно изкуство цели постигане на умения за избягване на конфликтни ситуации, а не активно участие в такива.В "реалния" живот няма строго определени правила и не се присъждат точки. "Фаталните" удари са почти невъзможни, защото се носят протектори на торса, а удари по главата са забранени. И все пак първенствата са много забавни!
1
2
 
10
 
! Отговори
Ега ти преди 5 години
И философията!Бой по кратуната и на 60 г.-Алцхаймер!Карай да е весело!Така и така изчезваме ,като нация!Има ли значение как!

Спонсорирани публикации