Арсенал и Челси излизат в битка за трофея в Лига Европа

Финалната среща ще се играе в Баку
29 май 2019 13:15, Красимир Ангелов
1
Арсенал и Челси излизат в битка за трофея в Лига Европа
Снимка: БТА

Двата лондонски клуба - Челси и Арсенал, излизат тази вечер един срещу друг във финала на Лига Европа в Баку.

Днешният ден е решаващ за сезоните на двата тима. Един трофей от втория по сила евротурнир без съмнение прави сезона на даден тим успешен, а освен това победа на Арсенал ще осигури участие на тима в Шампионската лига през следващия сезон.

Мениджърът на лондончани Унай Емери се справя отлично в европейските турнири и това се видя по време на престоя му в Севиля. Той спечели три поредни пъти трофея със Севиля - през сезоните 2013/14, 2014/15 и 2015/16.

В същото време един трофей днес може да направи така, че Маурицио Сари да остане в лондонския тим и ръководството да му гласува доверие, след като усилено се говори, че при загуба в днешния финал той ще бъде уволнен.

И докато Емери е изправен пред въпроса дали Чех да пази днес, то неговият колега има доста повече въпросителни, които са свързани с контузии. Най-неприятна е ситуацията около халфа Н'Голо Канте, който е 50 на 50 за днешния мач и може да го пропусне, а ако това се случи тогава на неговото място в средата на терена ще излезе някой измежду Рос Баркли или Матео Ковачич.

"Сините" имат само един триумф в турнира, който датира от сезон 2012/2013, а техният противник до момента не е печелил Лига Европа.

Всичко около финала в Лига Европа и очакваните стартови състави четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
334 преди 4 години
"Тази вечер..." Винаги се уточнява и часът!