Може ли да прекалите с тренировките?

Колко точно упражнения са ни необходими, за да сме здрави
13 юли 2019 14:06, Михаела Лазарова
4
Може ли да прекалите с тренировките?
Снимка: Istock

Няма спор в това, че задължително трябва да отделяме време за упражнения. Заседналият начин на живот води до сериозни здравословни проблеми и наднормено тегло, които никой не желае. Стресът в модерното ни ежедневие подсилва тези негативни ефекти и допринася за появата на опасни процеси в клетките и тъканите.

Но колко точно упражнения са ни необходими, за да сме здрави?

Средностатистически човек се нуждае от около 150 минути аеробни (кардио) упражнения или 75 минути интензивни кардио тренировки на седмица. Не е лесно да се спазват тези цифри, особено от онези, на които спортът не е любимото занимание, а го правят по задължение.

Тези от вас обаче, които са силно съсредоточени в постигането на резултати, са склонни да прекалят неусетно в количеството и интензитета на тренировките, което има своите не толкова безобидни странични ефекти.

Дехидратация

Недостатъчното количество течности е показател за злоупотреба с упражненията. Когато тялото изразходва големи обеми течности и не успява да ги възстанови, значи тренировките ви може да са в основата на проблема. А той не е никак малък, защото може да доведе до загуба на важни електролити в организма, последвани от срив в нервната система в по-тежки мащаби, замаяност, повръщане, мускулни крампи, главоболие.

Липса на прогрес

Застоят в резултатите е много характерен белег на прекаляването с тренировките. Тялото изпада в състояние на силен стрес, което го кара да запазва мазнини, за да си осигури енергия, което пречи на вашия прогрес.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


4
Още от Водещи мобилна
Жан Тод: Шумахер никога няма да се възстанови напълно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 дни
2, съгласен. Чрез босите крака акумулираните статични заряди изтичат в почвата. Заземяването на тялото е абсолютно необходимо за честотния и електрически баланс на всички органи.
2
0
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 3 дни
Боси. Важно е.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Лято е. Тренирайте с мотиката! И да прекалите, поне ще е от полза.