Григор Димитров излетя от топ 50

Първата ни ракета загуби три позиции в световната ранглиста
15 юли 2019 11:33, Красимир Ангелов
54
Григор Димитров излетя от топ 50
Снимка: Reuters

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби три позиции в световната ранглиста на АТП, обновена след края на турнира "Уимбълдън".

28-годишният Димитров, който отпадна в първия кръг след неочакван обрат с 6:2, 6:3, 6:7 (4), 3:6, 1:6 срещу дебютанта Корентен Муте, запази актива си от 952 точки, но вече заема на 52-ото място в класацията на АТП.

Промени в челната тройка няма. Лидер остава шампионът от "Уимбълдън" Новак Джокович (Сърбия) с 12415 точки, следван от Рафаел Надал (Испания) със 7945. Швейцарецът и финалист на турнира Роджър Федерер е трети със 7460 точки.

Вижте тук челната десетка на световната ранглиста на АТП:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честито! Камъка си тежи на мястото!
30
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледахте финала на Уимбълдън вчера, нали? Гришо едва ли има място вече на такива турнири. Играта му е еднообразна и скучна. Освен това няма и грам психика, но това е заложено генетично в българите.
29
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червени потници, евтини хотели с мишки, лоукост полети, обяздване на Годзила,говорене на глупости...............така е в тениса.............на един провинциалист.Достоен за съжаление.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази година е по-слаба за Гришо от предишната 2018-та. В турнирите от Големия шлем има един осминфинал в Австралия, трети кръг във Франция и сега първи кръг на Уимбълдън. На турнирите от серията Masters има един трети кръг в Монте Карло, един втори кръг в Маями и първи кръг в Рим и Мадрид. Предстоят още 4 такива турнира.
27
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трето място в световната ранглиста през 2017-та - така е в тениса. Който постигне поне 1/1000 от тези успех, нека критикува.
26
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 21Две места надолу-нагоре и .......квалификации и чаланджъри.Така е в тениса.Колкото по-рано го осъзнае самозванеца толкова по-добре.Има приятни турнирчета които носят на първият 25 точки и смятам че Асково трябва дасе ориентира към тях щото иначе е започнал книгата "Как не спечелих и един мач през жалката ми кариера на метни-топковец".Така е в тениса.
25
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тенисът е един от най-скучните спортове.Наистина не разбирам тези, които дават луди пари за да гледат как двама плазноглавци бият едно топче....
24
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕТО КАКВО СТАНА: 18Ехооо, какво е наебал бееее?!?!7-8 баби и една Годзила.На неговите години бях "навъртял" 400-500 девойки.......И в това е трета глуха.А за кинтите само гледай като започнИ Ъ сЪ пра'Й нЪ инвИстиТУР.Ще има, о-ли-лййй. К'о станЪ.
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно как се задържа толкова време в Топ-50, след като от 2-3 години който го хване го бие като мача у дирек.
22
7
 
11
 
! Отговори
Нека бъдем обективни преди 4 години
Григор е много добър и техничен играч! Всички сме го гледали и знаем че притежава много добра техника!ПРОБЛЕМЪТ МУ Е : Докато играта му върви и му влизат сервисите е ОК, почне ли да греши се бъгва яко и може да загуби почти спечелен мач срещу всеки и да го направи известен!
21
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази седмица с две места надолу, другата седмица с две места нагоре в ранглистата - така е в тениса, ама разбирачи ....
20
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гришо достигна до своя връх през 2017 година, когато беше на 26 години. Сега е на 28 години и може би вече е стар за спорта. Който е бил спортист знае, че някои спират със спорта преди 30 години, други на 30, на 31, ... и рядко продължават над 35 годишна възраст. Това е строго индивидуално.
19
8
 
7
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Айдеее ! Разбирачите пак сте на линия ! Що си не пиьете бира на промоция и замезвате с промоционални кебапчета ,а се правите на тенис специалисти ???!!!
18
2
 
21
 
! Отговори
ЕТО КАКВО СТАНА: преди 4 години
Класически пример! Нагруха се с пари, спечели световна слава, полицемерства по телевизията да се прави на велик българин, макар и една стотинка да не е дал за данъци или благотворителност от милионите си, изпонаeба що *** му се възразаха на номера и сега ще си харчи милиончетата, ще треска още *** и тенис ще пипа само, за да се прави на ментор и на голямата работа. И още се чуди как го направиха богат със спорт, който на гледане е по-скучен дори от това да гледаш как две мухи правят секс.
17
3
 
12
 
! Отговори
123 преди 4 години
Време е да спре да се излага, явно тенисът не е за него! Да си намери друго занимание!
16
2
 
14
 
! Отговори
Глупости! преди 4 години
До Анонимен N:8 Каква контузия му попречи пр 2:0 сета и мачпойнт на негов сервиз да постигне най-големия обрат в кариерата си и да падне с 2:3 от човек без опит на трева?Мозъчна контузия! Трябва спешно да си наеме психоаналитик, гуру или някакъв лайф коуч който да го мотивира, надъхва и подготви как да се справи с психоческите си сривове, които нямат край :(
15
3
 
13
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Краси, обратът не беше неочакван. Всички, които разбираме от тенис, бяхме предвидили този развой.Съвсем скоро Гришо ще защитава 132-та си позиция в ранглистата.
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След вчерашният финал смятам споменаването на този Никой за КУЩУНСТВОИ!!Това е все едно след "Saint-jacques Rossini" да ти сервират вкиснато зеле.Моля ви, не издевателствайте над този жалък и *** народ.
13
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се изравниха силите в тениса - и в мъжкият и в женският и примерно в топ 200 всички тенисисти и тенсистки са доста силни и могат да поднесат всякакви изненади. Гришо засега остава единственият ни играещ тенисист от световна класа.
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкай Кобра