Земното момче, летящо в облаците

Веселин Овчаров събра у нас световния елит по парапланеризъм
12 сеп 2019 22:50, Красимир Ангелов
4

В началото на септември Сопот се превърна в домакин на първото не само в България, но и в света състезание по "акро крос". Това е нова дисциплина в парапланеризма, въведена у нас от Веселин Овчаров. Тя е съчетание от крос кънтри дистанция, акробатика и кацане в цел.

Веселин събира световния елит в парапланеризма, а победител в състезанието стана французинът Франсоа Раголски, който е световен шампион за 2016 г. по акробатичен парапланеризъм.

Класирането се определя по няколко критерия - изминато разстояние, продължителност на полета и достигнати "букви". Последното включва точките, през които пилотът трябва да мине и да направи в тях определни маневри.

Припомняме, че миналата година Веселин  постави световен рекорд в акробатичния парапланеризъм – над 600  последователни "безкрайни превъртания" във въздуха.

Повече за състезанието, както и за това кое предизвикателство не би приел да направи Веселин Овчаров, вижте в репортажа на Божила Симова, оператора Дамян Гюров и монтажиста Кубрат Аргилашки от телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А световния елит знае ли че са го събирали в Сопот?по3драви от сиднейАвстралия
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо да се напием и да пълзим, като може да се надрусаме и да летим?О... Статята не била за това. Извинявам се :)

Спонсорирани публикации