Фурор на Словения на Евроволей – отборът е на финал

Словенците победиха световния шампион Полша
27 сеп 2019 07:34, Елка Василева
9
Фурор на Словения на Евроволей – отборът е на финал
Снимка: архив, Reuters

Мъжкият национален отбор по волейбол на Словения се класира на финала на европейското първенство. Волейболистите на Алберто Джулиани се наложиха над световните шампиони от Полша с 3:1 (25:23, 24:26, 25:22, 25:23) в първия полуфинал на надпреварата, изигран в Любляна.

Така словенците ще се борят за титлата за втори път в историята си - след 2015 г., когато се изправиха срещу Франция и загубиха с 0:3 гейма. Миналата година останаха осми в подреждането. От своя страна поляците също подобриха класирането си, след като през 2017 г. завършиха десети.

 Най-резултатен бе Тине Урнаут с 18 точки (2 аса, 2 блокади), 15 точки добави Клемен Чебул (1 ас, 1 блокада). За съперника Уилфредо Леон бе над всички с 22 точки (4 аса, 3 блокади), 14 реализира Михал Кубяк (1 ас), но усилията им не бяха достатъчни за победа, съобщи bgvolleyball.com.

 Битката за златото е на 29 септември (неделя) от 18:30 ч. б.в., малкият финал е в събота (28 септември) от 19:00 ч.

 Словения ще играе с победителя от втория полуфинал - между Сърбия и Франция, а Полша - срещу загубилия в срещата утре.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъвове са не като нашите льохмани .
7
2
 
0
 
! Отговори
d преди 4 години
До ФенНие можехме да ги бием, виж как им зехме първия гейм, за втория излезнаха като стрснати, но нямаме треньор който да ги доразвие
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Финала е Словения - Сърбия и първа титла за Словения а нашите некадърници или продажници нито посрещане нито сервиси имат и останаха с тотото да търкат билетчета, а олимпиада ще гледат по тв
5
0
 
2
 
! Отговори
До ТОТИ преди 4 години
Тоти ,ти какво спортуваш? Или...легнал на тюфлека хейтиш по цял ден?
4
2
 
1
 
! Отговори
Фен преди 4 години
че са силни, силни са. но в тяхната зала е невъзможно да се играе, обстановката е като на война, няма кой да ги бие там. поляците се объркаха първия гейм - направиха ас, но го отмениха, защото не са чули сигнала на съдията, че могат да изпълнят сервис. то нищо в тая зала не можеш да чуеш. тотално неадекватна публика, която нон-стоп скача и пее, повече отколкото на собствените си сватби :)на финала във Франция ще е съвсем друго, там франсетата ще викат :) тогава да ги видим словенците ....
3
5
 
5
 
! Отговори
тоти преди 4 години
Ние с тия кютуци и бездушници повече и в 10-та няма да влезем!!!
2
3
 
10
 
! Отговори
ФЕН преди 4 години
Браво! Така се играе отговорно! Така се защищава национална чест и лична чест, че си избран да представяш родината си! Такова удоволствие от красива игра, отдавна не съм гледал! Публика подкрепяща възпитано своите, без кресльо крякащ непрекъснато! Гледайки играта на словенците изпитах отново срам от играта на нашите!
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво ,2милиона Словения рязката и европейския шампион Русия и световния шампион Полша!Франция по-всяка вероятност ще победи Сърбия,все пак 1/2 е в Париж,дано словенците ги победят на финала ,ще е трудно защото и финала е в Париж!

Спонсорирани публикации