Сърбите покориха волейболна Европа! С "Ja te volim Srbijo"

Сърбия стана европейски шампион по волейбол и при жените, и при мъжете
30 сеп 2019 09:33, Елка Василева
27
Сърбите покориха волейболна Европа! С "Ja te volim Srbijo"
Снимка: БТА

Сърбия завоюва европейските шампионски титли по волейбол тази година и за жени, и за мъже. Сръбкините победиха Турция насред Анкара с 3:2 гейма и спечелиха златните медали по-рано този месец. Снощи мъжкият национален отбор на Сърбия се наложи над Словения с 3:1 гейма и триумфира на Евроволей 2019.

Няма спор, че сърбите притежават високо спортно-техническо майсторство, както се казва. Но те очевидно не са с някакви свръхумения, не са магьосници на игрището.

Сърбите обаче притежават висок, много висок дух. И още нещо...

С шампанското, което волейболистите отвориха, за да празнуват, те пееха рефрена на феновете „Ja te volim Srbijo” /Обичам те, Сърбийо/.

След полуфинала, в който се наложиха с 3:2 гейма над домакините на първенството Франция насред Париж, сръбските волейболисти отидоха да поздравят феновете си на трибуните. И запяха „Ja te volim Srbijo”. В Сърбия бяха трогнати.

Нима Сърбия е някакъв европейски икономически колос? Не, не е. Но “Ja te volim Srbijo”. Нима Сърбия е някаква европейска голяма политическа сила? Не, не е. Но “Ja te volim Srbijo”.

Естествено, това не е панацея. Същият този мъжки национален отбор на Сърбия през август не успя да се пребори за квота за Олимпиадата в Токио 2020 г. След квалификациите националният селекционер Никола Гърбич беше освободен и на неговото място дойде Слободан Ковач.  Падаш, ставаш и продължаваш – елементарна истина, но истина. И така до европейския връх!

Поздравления за комшиите за шампионските титли и златните медали!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Сърбияволейбол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
13
 
! Отговори
до 5 преди 4 години
Само дето руснакът, ама изобщо не е анонимник и преди месец би Федерер.Иначе, си прав, за България, ДНЕС, за съжаление.
4
3
 
23
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Ja te volim Srbijo /Обичам те, Сърбийо/! Ти толкова години, чрез своите състезатели показваш на света, красотата на волейболната игра, воля, хъс, чест и национална отговорност. Всичко това, което липсва на нашите през последните години! Отбор от лигльовци! Жалко!
3
1
 
20
 
! Отговори
Гъзийски преди 4 години
"По-лошо от война с англосаксонците е само "приятелството" с тях" - Бисмарк
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мачкай, Гришо!
1
26
 
6
 
! Отговори
Гадни сръбчета преди 4 години
Ще се волите ама извън ЕС.