От Острова: Стилиян Петров - най-добрият за шеф на БФС

Мнението е на бившия английски национал Майкъл Джонсън
17 окт 2019 08:38, Петя Славова
48
От Острова: Стилиян Петров - най-добрият за шеф на БФС
Снимка: архив, Булфото

"Няма да намерите по-добър човек", написа в туитър бившият английски национал Майкъл Джонсън, който в момента е помощник-треньор на младежкия национален отбор.

И сложи снимка на рекордьора по мачове за България Стилиян Петров. Така индиректно той издигна кандидатурата на Петров за президент на футболния съюз.

Още по темата

“Не мога да измисля по-добър от Стилиян Петров, който да изведе българския футбол в ХХI век със свеж поглед и идеи”, написа Джонсън в туитър и бе цитиран веднага от "Бирмингам Мейл".

Интересното е, че Джонсън е легенда на градския съперник на Астън Вила - Бирмингам Сити, но въпреки това подкрепя Стилиян, уточнява "24 часа".

От своя страна изданието подчертава, че Петров завърши тази година магистратура към УЕФА по програмата за бивши играчи, която е насочена към "Върхови постижения във футболната администрация и треньорство като част от втора кариера".

Петров е част от едва втория випуск на специалната програма, която бе разработена от евроцентралата, и в нея могат да се включат единствено изявени имена.

В момента бившият капитан на националния ни отбор кара и последните си курсове за придобиване на лиценз "Про", и то в английската треньорска школа, която се намира в Белфаст. Стилиян има 105 мача за националния ни отбор.

Вижте още спортни новини в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
12
 
! Отговори
Разбирач на нещата преди 4 години
Така че , хубаво ги пишете. Ама май не живеете в Абсурдистан и не ги разбирате напълно нещата. Нищо няма да се промени. Това с скандалите около мача с Англия и махането на Михайлов бяха някакви предизборни игри и далавери. Ще видите на самия Извънреден Конгрес как ще си гласуват пак за тях си и никой няма да ги мръдне от БФС. Изпълкома пак ще е почти същия. Може да има някоя и друга козметична промяна - за пред балъците.
19
1
 
16
 
! Отговори
Разбирач на нещата преди 4 години
Буревестников и другите - добре го пишете , ама май хич НЕ ги разбирате нещата ! Ще има Извънреден Конгрес и всички ще си гласуват все едно е конгрес на БКП от 1986 година. Демек - всички ще са си "доволни" от сегашното положение и няма да искат промяна. И за кво да искат? Иначе ще им секнат яко далаверите и черното тото. А те за кво са там? За да изкарват и перат кинти ! Да не мислите , че на повечето им дреме за футбола ? Да не мислите , че им дреме за резилите на Националите?
18
2
 
28
 
! Отговори
Буревестников 2 преди 4 години
Определено съм на мнение , че всичко от БФС трябва да се ИЗМЕТЕ и само и единствено - НОВИ ЛИЦА !!! ... Аз залагам на поколението , което ни класира за ЕВРО 2004 и почти всички играха в големи Европейски клубове ! ... БЕРБАТОВ , СТЕНЛИ , МАРТИН ПЕТРОВ , ТОМАШ , ИЛИАН СТОЯНОВ ..... Ето това трябва да са НОВИТЕ ШЕФОВЕ ТАМ !!! ... Никой до този момент НЕ им е дал шанс ! ... Да видим как ще се справят ! ... Аз мисля , че ще са доста по - добре от сегашните далавераджии !!!!!! ...
17
1
 
15
 
! Отговори
Ех преди 4 години
Стенли не е за това,жив ще го изядът! Готин пич,но не си струва да си разбива здравето!
16
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Англичаните правят преврат в БФС. Не че тия, които сега управляват футбола ни са стока, но смятайте каква независима държава сме щом Англия ще ни казва кой да управлява футбола ни. А целта е ясна - да се пресекат схемите с бившите съветски републики и да се пренасочат на запад. Корупцията ще си остане, но англичаните ще печелят най-много от нея.
15
0
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Писна ми от вашия футбол и от вашите шизофренични фенове, било български или английски! Футболът не е приоритет за 80% от българите! Приоритет са ниските заплати и недостойният живот, който живеем! Айде медиите да престанат с този футбол!
14
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако дойдат Стенли, Бербата, Мартин Петров и заменят отровното поколение на 4тите в света, може да благодарим на англичаните ,че ни оправиха футбола!
13
0
 
12
 
! Отговори
Буревестников преди 4 години
От близо година го говоря това ... За да има ПРОМЯНА. Но - ИСТИНСКА ! ... Не като сега. Какво? ... Махнаха единствено ЛОБИ Михайлов ... А другите? А целия така наречен "ИЗПЪЛКОМ" ?!?! Нали са същите ? Пак ще си правят това , което знаят най - добре ... ДАЛАВЕРИ И ЧЕРНО ТОТО !!! ЗА ИСТИНСКА ПРОМЯНА - ВСИЧКИ ВЪН ! ОТ ЧИСТАЧКАТА ДО ПОСЛЕДНИЯ ЧЛЕН НА ИЗПЪЛКОМА ! И се започва наново и НА ЧИСТО !!! ... ИЗВЪНРЕДЕН КОНГРЕС ЩЕ ИМА , НАДЯВАМ СЕ ... Но да видим там как ще се "гласува" ...
12
0
 
14
 
! Отговори
туземец преди 4 години
За футбол, трябва държавата да не е антибългарска. За да не е държавата антибългарска, трябва гражданско общество. За гражданско общество, трябва народ. Народът избяга от държавата. А, трябва да се върне и да си я отвоюва.
11
3
 
29
 
! Отговори
Тато из Правец преди 4 години
Футболът ли ви е проблема,бе българи ? Това че заплатите ви са 270? ,а пенсиите 110 ? не ви ли вълнува ?! Това че ядете *** на Европа не ви ли вълнува ?! Това ,че тия *** са по-скъпи отколкото в Европа не ви ли вълнува ?! Това ,че горят отпадъците на Европа и тровят децата ви не ви ли вълнува !?
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви амбиции, с такъв материал в комерсиално шоу.Или имаш много възможности и правиш премиер шип, или каретаме както тука.
9
0
 
7
 
! Отговори
. преди 4 години
И така да е, тези хора трябва да си ходят, а държавата трябва да заеме позицията си, при корупция и "дирижиране" даима ефективни присъди. Прав си, нито футбол ще има, нито нищо друго, докато не станем правова държава, която стои зад законите си, спазва ги независимо кой е насреща, това е по-голямата картина.
8
10
 
4
 
! Отговори
Тюх преди 4 години
Турете Стоичков - тъкмо е от малцинствата и няма да ви помислят за расисти!
7
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ингилизите не умни ли са, или от малки ги учат на всяка манджа мерудия да са.
6
1
 
17
 
! Отговори
опетков преди 4 години
До . И господ не може да спаси българския футбол. И вината далеч не е само в изпълкома. Основна вина носят т.н. собственици на отбори, които са истинските диригенти там. Нали те избират и шефа на БФС и изпълкома. Избираха перуката 4 пъти, защото им е удобен и нямаше никакви амбиции за развитието на футбола.
5
3
 
24
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Стенли е много добър по душа, толкова добър, че за шеф не става. Ще му се месят в работата.Най-добър вариант е чичовото или Бербо!
4
3
 
26
 
! Отговори
. преди 4 години
Чудесна идея, но първо да се уволни изпълкома на БФС , начело с Йордан Лечков, да тези хора постигнаха нееероятното като футболисти, за да съсипят целия си авторитет като унищожителите на българския футбол, единствено Хр. Стоипков остана верен на спорта и не влезе в схемите им, въпреки че характера му е особен, той поне не стана негодник . Срам !!! Мутрата слънце дето след 14 години се сети, че има корупция в БФС, да довърши работата, всички тези крадливи червеи - НАВЪН
3
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, така е!Но не искаме вие да ни нареждате!
2
1
 
19
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
НАПЪЛНО СЪМ СЪГЛАСЕН - МИСЛЯ ЧЕ ЩЕ ИМА ОГРОМЕН ПОТЕНЦИЯЛ КАТО ШЕФ НА БФС!!
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да е той с Бербатов и с Мартин Петров за помощници.