Божидар Андреев стана еврошампион за младежи до 23 г.

Той доминираше и в двете отделни движения
24 окт 2019 10:30, Елка Василева
7
Божидар Андреев стана еврошампион за младежи до 23 г.
Снимка: bTV

Най-актуалният български щангист в момента Божидар Андреев стана европейски шампион в категория 81 килограма на първенство по вдигане на тежести за младежи до 23 години.

На шампионата, който се провежда в Букурещ, сливналията тотално доминираше и се окичи не само със златото в двубоя, но и в двете отделни движения и така се прибира с три златни медала.

Още по темата

Резултатът му в двубоя е 361 килограма (163 килограма в изхвърлянето, 198 в изтласкването). На 2-о място остана Антонио Пицолато (Италия) с двубой от 354 кг, който взе сребро и в изхвърлянето със 161. Бронзът отиде у Вячеслав Яркин (Русия) с 351 кг, за когото пък остана 2-ата позиция в изтласкването със 194.

2019 г. беше изключително успешна за Андреев. Той завоюва първа европейска титла за България от 2014 г. насам, след като спечели златото в Батуми, Грузия в категория до 73 кг., припомня bTV. На световното първенство в Тайланд пък се нареди трети в двубоя.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе Дришката да не е умрял та не пишете нищо за него?!?!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Яким Вълев ДоневЕ, ама тогава сме били зли хора дискриминиращи турците, а сега сме демократи толериращи всичко и всички.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не друго поне е за пример на проблемното ни малцинство.
3
3
 
7
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 4 години
Тази "новина" изобщо нямаше да я броим преди 1989 година ! Тогава Европейски и Световни шампиони имахме под път и над път ! Имахме и изключително силни колективни спортове! ... Сега сме до Сан Марино , Фарьорски острови и Малта ...... Олимпийски игри в Сеул 1988 - България е в ТОП 10 по медали !!! Сега къде сме? ...
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искрени поздравления!
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей доживяхме най-сетне да биеме руснаци на футбол и на вдигане щанги, иначе от братушкане все падахме защото са ни "освободили" !