Боецът Георги Валентинов: Не съм расист, а спортист!

Обвиниха ММА боеца във връзки с расистки организации
Обновена: 13 дек 2019 18:58 | 13 дек 2019 09:30,
33
Боецът Георги Валентинов: Не съм расист, а спортист!

Един от най-актуалните и перспективни ММА бойци в България – Георги Валентинов, даде първото си интервю за скандала с отстраняването от „Белатор“ (Bellator MMA). Втората най-престижна организация за смесени бойни изкуства в света едностранно прекъсна договора си с 26-годишния българин, след подаден сигнал от египетски журналист, пише boec.bg

Още по темата

Според статията на журналиста Карим Зидан от Bloodyelbow.com, Валентинов е част от нео-нацистка групировка, визирайки „София Запад“.  В материала се посочва, че българският ММА боец е замесен и в расисткия скандал по време на мача България – Англия на 14-ти октомври на Националния стадион „Васил Левски“. Boec.BG потърси Валентинов за коментар по случай.

Георги, излезе една много неприятна новина свързана с теб и „Белатор“. Може ли да я потвърдиш и как научи?

Изключително неприятна новина… Мениджърът (б.р. – Никола Атанасов) ми се обади и ми съобщи.

Как приемаш обвинението, че си част от нео-нацистка група?

Никога не съм бил част от подобни групи и организации. Членувам единствено в SBG (б.р. – школата на Джон Кавана). Твърдо се обявявам срещу расистки и нацистки прояви! Аз съм спортист и философията на моя спорт ме е научила да уважавам другите спортисти, без значение от тяхната националност или религиозна принадлежност.

Цялото интервю четете в boec.bg тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
11
 
9
 
! Отговори
речник преди 4 години
"Дискриминация", означава "различаване". Да не си "расист", означава, да не различаваш черно от бяло.
7
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повечето нормални хора се ядосват, че не могат да отидат на мач с децата си заради точно такива индивиди и сега, катовиждаме как го накават се радваме от поне частичното възмездие, понеже закона в България не го лови и това в САЩ е все нещо. Злорадстваме, но си има обяснение, защото не чувстваме справедливост.
6
7
 
8
 
! Отговори
Дикембе Мутомбо преди 4 години
Добре, само, че в една от свързаните статии в боец.бг, пича е застанал до Кавана и носи елек, на който пише Levski Sofia West.
5
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бих му дал 5 г. ефективна присъда само заради мутренската физиономия. Не знам защо така и не ги арестуваха тия дето се опитаха да провалят мача с Англия досега
4
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако беше смел човек, щеше да се извини публично и да се отрече от действията на другарите си (колегите си). Ама той не го прави, силен се чувства като част от тази група а не сам. Познайте, какъв човек е този, който го е страх да излезе пред обществото и да се извини вместо да се оправдава?
3
6
 
33
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Ако е толкова преспективен боец щеше да ходи само в залата , в къщи, и така отново и отново , а с това появяване на стадиона със съответните символи написани на фланелата си е пропагандиране на определена идеология хулиганг и т.н. това е антисоциална група която чупи ,руши и се бие по улиците, но не е помислил над това че нарушава политиката на неговия работодател, много глупаво се е подвел ,значи не е умен за да си подритва хляба
2
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ама моля ти се како Маро, аз не съм расист и незнам кой ми *** в гащите! Вообще не бях на трибуните и вообще не си заминах по средата на мача. Аз не разпространявам наркотици, не вдигам ръка за наци поздрав и не бия хора. Аз съм жертва, невинна жертва, някой ми е сложил образа на снимката, това е фотомонтаж, диверсия!
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е умник, бияч е