Отмениха турнир на Гришо заради COVID-19

Отпада надпреварата в Индиън Уелс
7
Отмениха турнир на Гришо заради COVID-19
Снимка: БГНЕС

Един от най-големите тенис турнири за годината няма да се проведе като мярка срещу разпространението на новия коронавирус Covid-19. Организаторите на BNP Paribas Open в Индиън Уелс обявиха официалната отмяна на надпреварата, съобщава Tenniskafe.com.

"Голямо събиране на хора от такъв мащаб е прекалено голям риск за общественото здраве в района Ривърсайд Каунти", сподели доктор Дейвид Ейгъс, професор по медицина и биомедицинско инженерство от Южнокалифорникийския университет.

Решението става факт, след като в Ривърсайд Каунти бе открит първи случай на болестта и в целия окръг е обявено извънредно положение.

Турнирният директор Томи Хаас също сподели няколко думи по темата:

"Много сме разочаровани, че турнирът няма да се проведе, но здравето и безопасността на местното общество, на феновете, играчите, доброволците, спонсорите, служителите, продавачите и всички свързани със събитието са най-важни". Все пак Хаас поясни, че е възможно турнирът да се проведе, макар и на друга дата:

"Готови сме да проведем турнира на друга дата, ще проучим възможностите, които имаме", посочи Хаас.

BNP Paribas Open е сред най-големите надпревари за сезона, като при мъжете е от сериите Мастърс 1000, а при дамите – от Premier Mandatory. Очакваше се през следващата седмица в Индиън Уелс да се съберат най-добрите и в двата Тура, като участие щеше да запише и първата ракета на България Григор Димитров.

Още тенис новини четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
6
 
! Отговори
K преди 4 години
Турнир на Гришо ??? Охах
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жалко. Бях се приготвил да гледам турнира по телевизията. Следващият в Маями дали ще го проведат? И разбира се турнирите не са на Гришо.
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Неумно заглавие. Нито един турнир не е на Гришо.
3
7
 
1
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Заяждаш се безмисленно,четеш само заглавието и...коментар! Не си май тенис фен!?!?
2
1
 
3
 
! Отговори
Кравар преди 4 години
Герберастите са виновни! Оставка!!!
1
0
 
9
 
! Отговори
Tennis fan преди 4 години
Отмениха турнир на Гришо?? 😀 Индиан Уелс е един от най-големите тенис турнири в света. Участват всички почти всички професионални тенисисти. Как ги пишете тези заглавия... много ми е интересно! 😀😀😀🤦🏽♀

Спонсорирани публикации