Шефът на БФС увери: Няма да се отлагат мачове!

Ситуацията обаче е динамична, призна Михаил Касабов
12 мар 2020 17:07, Красимир Ангелов
12
Шефът на БФС увери: Няма да се отлагат мачове!
Снимка: БГНЕС

На този етап БФС не възнамерява да отлага мачове от елита и Втора лига. Това заяви временно изпълняващият длъжността президент на централата Михаил Касабов пред "Тема Спорт". Ситуацията обаче бързо може да се обърне, ако се стигне до заразяване на играчи.

"Следим нещата и сме готови да реагираме при всяко решение на оперативния кризисен щаб. Имаме такава готовност. Засега обаче няма да отлагаме мачове. Тоест срещите от Първа и Втора лига ще се играят по програма при закрити врати. Ситуацията обаче е динамична и не се знае какво може да се случи, ние я следим", каза Касабов.
 
Засега мерките позволяват провеждането на шампионата, въпреки че и в София бяха регистрирани случаи на болни от коронавирус.
 
Преди ден началникът на Кризисния щаб ген.-майор д-р Венцислав Мутафчийски обяви: "В области с потвърдени случаи на коронавирус провеждането на спортни мероприятия се преустановява. При невъзможност за отлагане или препланиране по изключение те се провеждат без публика и това е свързано пак с квалификационни международни срещи. 
 
В същото време падна забраната за посещение на спортни мероприятия на закрито у нас, но само в областите, където няма потвърдени случаи на коронавирус. Те обаче ще могат да бъдат посещавани, но само от ограничен брой зрители - 250, които трябва да са на минимум 1 метър разстояние или през едно свободно седящо място.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано да се играят и пред пълни трибуни. Естествен подбор.
8
1
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Те и в Италия така уверено следяха и контролираха и ся ко стана?
7
1
 
2
 
! Отговори
пояснение преди 4 години
в цял свят отлагат мачове, но тук се правим на герои. и тоя като Президента - спокойно, няма вирус който да ни пребори! а кво стана? точно президента сега подвива опашка и се мъчи да ни успокоява, па и акъл дава!
6
0
 
7
 
! Отговори
G преди 4 години
То пък един мачове...
5
1
 
7
 
! Отговори
Диагноза преди 4 години
Това е добре ! Няма да отлагат мачове заради вируса-добре! Тъкмо сега е момента да измрат всички лигльовци-футболисти ,които искат огромни заплати и да се отвори място за нови,по-талантливи по-малко алчни млади футболисти. Може пък да е за добро ! Защото в България истински футбол няма .
4
2
 
12
 
! Отговори
танер преди 4 години
чудя се какво да напиша ама то главата ми не го побира това нещо целия свят е в пандемия италия гори реал мадрид е под карантина ама ганйо иска да рита топка....
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този на какво бил шеф? А?
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакво отлагане на мачовете, *** трябва да гледа как едни бягат след кожена топка ...Циркове, особенно след като вече има 9 нови заразени
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво има да отлагаш мачове, отложените мачове са тези, които се гледат. Нашите мачове никой не ги гледа :)

Спонсорирани публикации