Формула 1 ще има поне 8 старта тази година

На това мнение е дългогодишният бос Бърни Екълстоун
2
Формула 1 ще има поне 8 старта тази година
Снимка: БГНЕС

Дългогодишният бос във Формула 1 Бърни Екълстоун вярва, че през 2020 година могат да се състоят поне осем старта от световния шампионат. Както е известно пандемията от коронавирус наложи отмяната да доста състезания, а на този етап все още не е ясно дали и кога сезонът ще може да започне.

Екълстоун казва в интервю за Сънди Експрес, че собствениците на Либърти Медия са готови да проведат осем състезания без никакъв проблем. Осем е и минималната бройка, за да може първенството във Формула 1 да има категорията на Световен шампионат за 2020-а година.

Но самите организатори и притежатели на правата се надяват, че ще проведат между 15 и 18 състезания, започвайки от юли нататък.

Още за надеждите на Бърни Екълстоун четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Формула 1 стана наистина много скучна. Вече не са толкова важни талантът и уменията на пилота, а компютърните хаквания от бокса. На 1 май се навършиха 26 години от трагичния инцидент в Имола. Гледах трибюти за Сена и виждам, че омразата към този човек какъвто и да е бил продължава. Дори имаше статии със заглавия злодеят от Ф1 Айртон Сена. Друг негов колега Енрике Мансила на 61 г. също е в този дух и казва нищо още не е свършило, нищо синът ми ще стане шампион един ден във Ф1.
1
1
 
6
 
! Отговори
f1 преди 3 години
Това е новина !

Спонсорирани публикации