"Мерцедес" с черни болиди, подкрепят борбата с расизма

Компанията иска повече хора от малцинствата да работят за нея
30 юни 2020 11:08,
35
"Мерцедес" с черни болиди, подкрепят борбата с расизма
Снимка: БГНЕС

"Мерцедес" оцвети болида си в черно за новия сезон във Формула 1. Той започва през този уикенд в Австрия, а шампионите при конструкторите решиха по този начин да подкрепят не само движението срещу расизма, а и да се обявят срещу всички видове дискриминация.

Още по темата

От отбора написаха: "Когато Формула 1 се завърне на пистата този уикенд в Австрия, тя ще го направи в един тотално променен свят от последното ни събиране в Мелбърн през март. Нашият спорт бе обединен в глобалната борба срещу COVID-19 пандемията чрез проекта "Питлейн", както и в движението "Black Lives Matter". То ни показа колко много сме изостанали в битката с расизма и всички други форми на дискриминация."

"В нашата организация обаче едва 3% от работниците принадлежат на малцинствена етническа група и само 12% са дами. Липсата на разнообразие ни показва, че трябва да търсим талант по друг начин - във всички слоеве на обществото, които до момента не сме изследвали", пише още в съобщението, цитирано от БНР.

В "Мерцедес" са сигурни, че отборът им ще бъде по-силен, ако бъде отворен към всички хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази тема ме подсети за една сцена от един велик филм "The Beast Of War"- "Звярът" от 1988 година, където група афганистанци преследват един руски танк, обаче по пътя си се натъкват на руски хеликоптер на който екипажа му е измрял, понеже са пили от една локва в пустинята отровна вода заразена от танкистите.И двама от амуджихидините влизат в кабината на хеликоптера и единия вика на другия:" Хасан, ти си умен- можеш ли да го подкараш?"Така и не успяха....Муахааххахааха.....
10
1
 
33
 
! Отговори
Пловдивчанин преди 3 години
Успех да намерите инженер/механик от малцинствата с умения на ниво Формула 1. Просто толкова им е капацитета и IQ-тo.Неслучайно само 3% от работниците са цветни. Най-*** в случая е, че със сигурност на много позиции ще наемат некадърници, само защото са черни, за сметка на някои бели, които са хвърлили много пот и усилия да се квалифицират. Борете расизма като вкарвате черните в училищата, ако трябва и зорлем!
9
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато повече представители на малцинствата започнат да правят мерцедеси, тогава хората ще спрат да ги купуват. Само германец може да прави стока с германско качество.
8
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми от бай Римлянин как да стане автомобилен инженер, бе нещастници?Той дето има приказка връзките на обувките си не знае да върже...
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къф расизъм ви гони бе?
6
1
 
17
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Мерцедес могат да си боядисват колите каквито искат. Виж Ферари ако си бяха боядисали болидите черни, щеше да е новина. Макар че Ферари може да подкрепят борбата срещу расизма на червените хора. Това, което явно масово обществото не иска да разбере е, че расизмът няма цвят. Всяка дискриминация към различните е расизъм.
5
0
 
23
 
! Отговори
... преди 3 години
А от Мерцедес запознати ли са, че въпросните малцинства за доказано мързеливи?
4
0
 
30
 
! Отговори
Георги преди 3 години
България с радост би подкрепила тази инициатива на компанията Мерцедес. Ние разполагаме с много кадри от малцинствата, фенове на марката. Искрено бихме се радвали да има доста работници от България. От BMW подкрепиха обратните и лесбийките.. Чудно става.. Роми, гейове, лесбийки. Немското автомобилостроене го чакат светли години. Аве Меркел..
3
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Луда работа ей, изтрещяха всички. Скоро ще ни накарат да се боядисаме всички черни и да ходим като маймуни из града.
2
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Компанията иска повече хора от малцинствата да работят за нея" Хубава работа ама малцинствата не искат да работят.
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДА АМА дискриминация има само срещу белите хора!!!

Спонсорирани публикации