Лион удари Манчестър Сити и е на полуфинал в ШЛ

Французите излизат срещу Байерн в спор за големия финал
16 авг 2020 07:57, Красимир Ангелов
7
Лион удари Манчестър Сити и е на полуфинал в ШЛ
Снимка: БГНЕС

Лион взриви поредна бомба в Шампионската лига този сезон, елиминирайки Манчестър Сити на четвъртфиналите на турнира. Палачът на Ювентус срази "гражданите" с 3:1 на стадион "Жозе Алваладе" в Лисабон и се класира на полуфиналите.

Максуел Корне откри резултата в средата на първото полувреме и французите задържаха аванса си до средата на втората част, когато Кевин Де Бройне изравни.

Точно когато изглеждаше, че "гражданите" крачат към обрат, те отново се оказаха догонващи в резултата. Муса Дембеле беше изпуснат от защитата на Сити и матира Едерсон в 79-ата минута, а осем минути по-късно го стори още веднъж. 60 секунди преди втория гол на Дембеле пропуска на сезона направи Рахим Стърлинг.

Така на полуфиналите Лион излиза срещу Байерн Мюнхен, който разпиля Барселона с невижданото 8:2.

Полуфиналният сблъсък между Лион и Байерн е на 19 август от 22.00 часа българско време.

Как се разви срещата снощи четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Вижте на снимката - това не е Леон, а Уганда!
3
2
 
4
 
! Отговори
Стенли Ройс преди 3 години
Ясна е работата .Феновете на Байерн могат да почерпят тука .Бих заложил всичките си пари и имоти ,че Байерн ще вземат титлата.120 % сигурност!Лион нямат грам шанс ,случаен отбор на финала ,това и преди се е случвало ,но надеждите умират тука за французите!
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оня заблудения фен на Барселона дето вчера викаше, че Лион е средняк къде се покри ? Да ни обясни как един средняк елиминира шампиона на Италия и шампиона на Англия ?
1
2
 
29
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Честито на Лион. Като фен на Байерн се надявам да победят в сблъсъка помежду им, но Лион също е във върхова форма. Мисля си, че победителят от този двубой ще вземе купата на шампионите. Приятна неделя на всички футболни запалянковци, футбола е велика игра!