Първото Открито Европейско първенство SENSHI ще е през 2021 година

За по-малко от месец 113 бойци от общо 26 страни подадоха заявления за участие
14 ное 2020 11:37, Петя Славова
0
Първото Открито Европейско първенство SENSHI ще е през 2021 година
Снимка: Bulgaria ON AIR

С оглед на усложнената епидемиологична обстановка от COVID-19 в страната, ръста на случаите на заболели и мерките, които Българският Парламент въведе в четвъртък със заповед на Министерството на здравеопазването, в интерес на опазването на здравето и сигурността на спортистите, първото Открито Европейско първенство по правилата KWU SENSHI и професионалната бойна галавечер SENSHI се отлагат за догодина. Това решение взеха организаторите от Професионалната лига на Световния киокушин съюз.

Първото по рода си Открито Европейско първенство трябваше да се състои в първите дни на декември - на 4 и 5 декември, в зала "Арена Армеец" в София, а интересът към него беше огромен и от цял свят. За по-малко от месец 113 бойци от общо 26 страни подадоха заявления за участие, като финалите щяха да се проведат в рамките на седмото ново издание на професионалната галавечер SENSHI, заедно с 4 допълнителни двубоя.

Поради сложната здравна обстановка в България и Европа и според новоприетите разпоредби, които бяха обнародвани от Българския Парламент и влязоха в сила на 12 ноември, всички колективни и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер следва да се провеждат без публика. Затова поради големия мащаб и интерес към събитието, то ще се проведе през 2021 година, когато се подобри епидемиологичната обстановка в страната и Европа.

Европейското първенство ще бъде открито, а за да се спази изискването за легитимност, допуснати да се включат в него ще бъдат спортисти, които се състезават за страните от Европа. Te ще бъдат разделени в шест категории: -70, -75, -80, -85, -90, +90. Всяка категория ще бъде съставена от 8 бойци. Кандидатите, които не отговарят на регламента, няма да бъдат допуснати до участие.

Новите дати за провеждане на първенството и на професионаланта галавечер SENSHI ще бъде съобразена с подобяването на епидемиологичната обстановка в Европа и предстои да се обяви скоро.


0
Още от Футбол
УЕФА глоби ЦСКА заради мача с румънския ЧФР Клуж
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари