Адриан Андреев с голям скок в ранглистата, Гришо запазва позиция

На върха няма никакви промени
9
Адриан Андреев с голям скок в ранглистата, Гришо запазва позиция
Снимка: Lap.bg

Националът на България за Купа "Дейвис" Адриан Андреев за първи път влезе сред първите 400 в публикуваната днес световна ранглиста на тенисистите. Първите ни ракети Григор Димитров и Цветана Пиронкова запазиха местата си.

Андреев прелетя 42 места до №382, благодарение на осминафинала на АТР 250 турнира в Сингапур. 19-годишният софиянец вече е на лагера на националите преди мача от втора група срещу Мексико тази седмица. Лидер на отбора е Димитър Кузманов, който отстъпи две места до 268-ото. Двубоят в зала "София" е дебют за капитана Теодор Бачев и неговия помощник Валентин Димов.

Григор Димитров е 17-и в света и тази седмица. Той тренира във Флорида със Серина Уилямс и се готви за участие в турнира в Акапулко от 15 март.

На върха няма никакви промени. Води Новак Джокович, следван от Рафаел Надал и Даниил Медведев.

При дамите Цветана Пиронкова е №120 в света. В края на седмицата 33-годишната пловдивчанка ще участва в квалификациите на WTA 1000 състезанието в Дубай. Виктория Томова слезе една позиция до 140-ата, предава БНР.

В първите 500 на класацията са още Изабелла Шиникова (№212), Елица Костова (№221), Гергана Топалова (№457) и Джулия Терзийска (№476).

Начело в класацията е Ашли Барти пред Наоми Осака и Симона Халеп.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по надути същества от тенесисчетата. , -като човех тренирал тенис години.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато Гришо беше на годините на Адриан Андреев, вече беше в топ 80. Много повече труд трябва, за да влезе в топ 200 или топ 100. Може да вземе пример от Григор Димитров.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помниш дръжки. На олимпиадата падна от Марин Чилич, който тогава беше по-силен тенисист от Гришо и един от най-трудните противници на нашия Гришо.
6
1
 
0
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До ДоДДРОнегИ тук го аплодираме и поздравяваме !!!И точно ако иска да затвори устата на нефелнциите, нека покаже че може да играе добре и за България, не само за себе си !!!Щото още помня как падна още първия си мача на Олимпиадата !!!
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът не мрази всеки успял с труда си. Мразят една малка група шумни комплексари.
4
3
 
3
 
! Отговори
ДоДДРОнег преди 3 години
Българинът мрази всеки успял с труда сиТочно заради неудачници с претенции като теб не играе за България! Трябва да е луд,да се радва на невежи *** не постигнали нищо в живота, от Люлин,Дружба и Обеля или Павликени да го ругаят,обиждат-Дришу,***,слабак,неможач и т.н.Само съотечествениците ни в чужбина го поддържат! А и той заведе националният ни отбор в Австралия на отборното световно!И там българите ги аплодираха ,въпреки че останалите момчета са от 300 до 500тното място в ранкига!
3
0
 
2
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Иначе поздравления за малдия Адриан Андреев, дано да надмине Григор Димитров и да играе и за в бъдеще за България !!!
2
5
 
2
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Една от лошите черти на Григор Димитров, за което много (вкл. и аз) го критикуваме - не играе за България, за купа "Дейвис" !!!А обяснението, че в индивидуалните първенства под неговото име пише България, т.е че там играел за България могат да си го заврат там, дето трябва !!!
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мачкай Хришуу