Финалът ЦСКА - Арда е мачът на годината за Пенев

Забравете да се спазват мерките, предупреждава Георги Банов
Обновена: 19 май 2021 09:51 | 19 май 2021 09:51, Красимир Ангелов
31

Часове остават до началото на финала за Купата на България между ЦСКА и "Арда" - 19:30 ч.

"Армейците" влизат като фаворит в срещата, а вчера здравният министър разреши 50% заетост от капацитета на "Васил Левски". Така на трибуните се очаква места да заемат над 20 хил. привърженици, които трябва да спазват 1,5 м дистанция и да бъдат с предпазни маски.

"Мерките никога няма да бъдат спазени и никога не са били спазвани в България. Някой да мисли, че на стадиона ще има мерки, просто да забрави. Решението за увеличаване на публиката се забави с около седмица, което изнерви прекалено много хората. Не виждам проблем, след като си отворил хотели, ресторанти, дискотеки, за какво се държеше това дискриминационно ограничение от 1000 души на сектор", коментира спортният журналист от "24 часа" Георги Банов пред Bulgaria ON AIR.

Той е категоричен, че за това решение трябва да се благодари единствено на феновете на ЦСКА, които са го извоювали след заплахата, че ще блокират възлови места в София, ако не бъде допусната повече публика.

"За съжаление, в България нямаме нито един покрит изцяло стадион. Там си с приятели, с познати. Видяхме, че тази забрана въобще не работи. На "Локомотив" (Пд) - ЦСКА някой ако видя 1000 души в сектор, да ме заплюе. В едни градове може да се спазва, в други градове не трябва да се спазва? Мачовете не са толкова голям възпроизводител на вируса", каза още Банов в студиото на "България сутрин".

Той отбеляза, че не е изненадан от поведението на треньора на ЦСКА - Любослав Пенев, който на пресконференцията преди мача бе остър с журналистите и фотографите.

"Поведението е нормално с оглед важността на мача. Това е мачът на годината за Любослав Пенев, което създава огромно напрежение. Темперамента му го знам от 29-30 г. Той е такъв, затова много хора го обичат. Гори във всеки един момент. Малко хора в българския футбол са така", обясни Банов.

По информация на спортния журналист, около 20 автобуса ще тръгнат от Кърджали за мача, очакват се фенове на "Арда" и с коли. Според Банов в сектор Б на стадиона ще има и фенове на "Левски", които ще подкрепят "Арда".

Вчера треньорът на ЦСКА разкритикува използването на системата за видеоповторения - VAR.

"ВАР взима и дава. Засади от по 1 см са смешни, виждаме го навсякъде в Европа, че има проблем с това. Може би някой недомисли как трябва да се използва ВАР. Ако наистина крайното решение се взима от ВАР, това е антиправилник, защото главният съдия трябва да взима решението. Ние можем да побългарим всичко. Поне засега малко повече помага ВАР", каза Георги Банов.

Той коментира и думите на шведския журналист, който се усъмни в рекорда на Стефка Костадинова във високия скок и заяви, че българката е била допингирана. От своя страна тя заплаши, че ще си търси правата в съда.

"Нали излезе, че се бил пошегувал? За да кажеш такова нещо, трябва да си кръгъл идиот. Да се шегуваш с такива неща е форма на идиотизъм и трябва да има лечение. В същите години шведите имат един от най-големите скандали с допинг", заяви Банов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи държавата не може да се оправи с някаква група, която я заплашва, и кляка пред нея? Жалка работа...
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
7
2
 
8
 
! Отговори
до demonaz преди 2 години
изтъркахте се вече с този комунизъм. лъснахте тотално последните 10-12 години какви сте всичките и комунисти и доносници и нагаждащи се слагачи. точно вие спонсорираните постоянно държавно от началото на демокрацията (а и преди това, та до ден днешен) , трябва да сте по- ниски от тревата. по- нагло и просто животно от телето подуенско няма. неслучайно всички отбори и фенове, вас най-много не ви харесват.
6
9
 
3
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Цк на цецека-бкп. Прасета, та вашия идол е Карл Маркс нали сте пръкнати на неговия рожден ден. Болшевишки окупатори.
5
4
 
8
 
! Отговори
каквото и да става преди 2 години
и живота продължава, но КЗЛ си е като П= 3,1444 в период, който е доживот. Поздрав на всичкото подуенец с банго васил и с празника в деня на 24 май.
4
14
 
6
 
! Отговори
nilesev преди 2 години
Голям кеф ще ми достави физиономия та на Фигуранта, който ги пусна тия *** на стадиона след като чорбетата загубят и духащия супата и стойкас започнат да плюят съдията, а тези надрусаните,, евентуални,, избиратели се сбият и започнат да трошат наред.
3
10
 
12
 
! Отговори
Веселин 7112136860 преди 2 години
Напред ЦСКА ! Достойни наследници на великите Атлетик Слава 1923 ! Победата ще бъде наша! Размажете потомците на гнусилищата,които ни клаха в Батак ! Само ЦСКА !
2
14
 
14
 
! Отговори
Цска-фалшива новина преди 2 години
Поредната фалшива новина. ЦСКА в България вече не съществува. ЦСКА окончателно фалира на 9.9.2016г.
1
15
 
17
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Най-сигурният начин да се издъни някой столичен гранд е да го посочиш предварително за фаворит в такъв мач и да му внушиш че това е мачът на живота му ... С малка забележка, че в случая Грандът даже не столичен, а е микренски ... !!!