Кой ще спечели Евро 2020? Залозите започнаха

Обновена: 10 май 2023 18:29 | 4 юни 2021 11:50, Александър Попов
Кой ще спечели Евро 2020? Залозите започнаха
Снимка: БГНЕС

Един поглед към спортният календар ни подсказва, че остава още много малко време до Евро 2020. Вече няма отлагане и трябва да сме подготвени за всички приятни и вълнуващи моменти, в които някои от най-класните футболисти ще премерят сили. Европа ще се превърне в световна сцена за този турнир, който ще отбележи 60-тата годишнина на УЕФА и това по никакъв начин не трябва да ни изненадва.

Феновете са подготвени, а още по-подготвени са и букмейкърите, които ни дават доста сериозни шансове за успех и промоционални условия. Анализаторите също обръщат внимание на добрите промоции, като Bet365 бонуса - какво точно ще предостави за предстоящия турнир и как най-добре да го използвате, след като обърнете внимание на някои от основните промоции. След като в заглавието е зададен един много сериозен въпрос, нека отговорим в следващите редове. 24 отбора ще се борят за престижната награда, като стартът ще бъде даден в Рим на 11 юни с мач между Турция и Италия. В следващия месец ще имаме време за динамични прогнози, но ето какво е мнението на експертите.

В основната надпревара ще открием, че повечето обръщат внимание на три по-специални отбора. Франция, Англия и Белгия, са смятани за фаворити. Логично е, че англичаните имат много високо мнение за своя тим, след като с лекота успяха да се класират за турнира, но не трябва да забравяме, че когато групата им беше особено лека, могат да очакват точно такива възможности. Проблемът обаче е, че в това първенство ще открият много опоненти, които биха охладили желанията им за трофей. Франция е точно такъв отбор, поради простата причина, че има много сметки за уреждане с Португалия - носителят на трофея от 2016 г.

Класните френски клубни футболисти не са никак малко и много от тях играят в големите отбори, събрани на едно място, същите могат да повишат нивото на футбола до още по-високи коефициенти. Ако тимът превъзмогне егото си, то шансовете да ги видим на финал изобщо не са малки. Белгия от своя страна не може да ни разочарова, след като Роберто Мартинез  се оказа човек, който може да обедини всеки футболист. Тайното оръжие на отбора са Ромелу Лукаку и Кевин де Бройне, но не са единствени в редицата на тима, тук има и много играчи, които ще поискат да се изяват, особено след като и скаутите не спят по време на тези турнири и обръщат много внимание на потенциалните кандидати за клубни изяви.

Къде стои Испания в цялата класация? След 2 успешни евро турнира през 2008 и 2012 г. ще открием, че отново са готови за изненади, но има един сериозен проблем - футболната им бригада не е точно първа младост, макар и Серхио Рамос да се смята за абсолютен лидер на терена, докато Луис Енрике остава един от правилните стратези. Можем спокойно да заявим, че ако Испания излезе от групите, то шансовете са добри и за по-нататъшни изяви.

Носителят на трофея от последния турнир - Португалия, може да се смята отново за лидер, но ръкавицата се хвърля още в самото начало, след като в една група ще трябва да се разправят с Германия,  Франция и Унгария. Разбира се, най-губещ в тази конфигурация ще е отборът на Унгария, но както знаем, няма пълно щастие. Роналдо отново ще е на линия и ще е подкрепян от някои много важни футболни величия като Бернардо Силва, Рубен Диас и още много други. Тук въпросът е дали силите ще стигнат след толкова тежка битка в самото начало. Не трябва да забравяме, че звездата на този отбор не е всесилна. Последният финал на Португалия беше гледан от Роналдо, след като контузиите си казаха тежката дума.

Мнозина биха заложили и на Германия, все пак имаме история с този отбор и на големите турнири винаги имаше приятни изненади. Проблемът е, че това не е Германия от миналото, а и последното им участие на голям футболен формат беше завършено с много тежък и не толкова приятен резултат. Дали г-н Лов ще успее да изкара още един заек от шапката, това ще разберем много скоро.

Все по-често откриваме и въпроси като: защо България не участва в този турнир?

Отговорите са много комплексни и няма да ни удовлетворят, но се надяваме в бъдеще БФС да вземе по-добри решения, които да зарадват родните почитатели на най-популярният спорт. До тогава можем да се насладим на предстоящия турнир.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още по темата: Евро 2020
Още от

Спонсорирани публикации