Защо е нужно да удостоверим самоличността си в Sesame.bg?

Защо е нужно да удостоверим самоличността си в Sesame.bg?
Снимка: Pixabay

За да може да залагате в който и да е сайт за залози ще ви е нужна преди всичко регистрация, която включва попълване на лична информация, а също и депозит на някаква сума пари, с която да започнете да залагате. Всяка лицензирана хазартна платформа у нас обаче има още едно съществено изискване към потребителите си и то се състои във верификация на профила или с други думи нещо като потвърждение, че в действителност въведените при регистрацията лични данни са наистина на човека, който прави залозите в дадения профил.

Разбира се, изключение не прави и наскоро получилата лиценз за опериране онлайн платформа за залози на Sesame.bg, включваща както залози на спорт, така и на различни sesame казино игри, при това с впечатляващо разнообразие от предложения. Регистрацията и последвалата я верификация са напълно стандартни за всеки букмейкър, така че ако някога ви се е налагало да го правите, то едва ли ще срещнете затруднения.

Истината е, че не сте длъжни веднага да верифицирате своя профил и на практика ако имате пари по сметката си може да правите залози и без верификация. Тя обаче така или иначе ще ви е необходима когато решите да изтеглите пари от евентуалните ви печалби. Sesame налагат и други ограничения на акаунтите без верификация, като например лимити при направата на депозити.

Имайки предвид факта, че няма как да изкарате пари от сайта ако нямате верификация обаче е достатъчно голям довод да го направите. Препоръчително е това да се случи заедно с регистрацията, тъй като самият процес може да отнеме няколко дена и това да ви създаде неудобства ако желаете да теглите пари и тепърва тръгнете да се верифицирате. Особено ако го правите през уикенда, може да се подготвите за още по-голямо забавяне. Разбира се, това не винаги е така, понякога са необходими само няколко часа. Ако пък забавянето е твърде голямо винаги може да се свържете със сайта и да поискате информация. За подобен тип казуси препоръчително е да отправите запитването си по имейл, тъй като този тип кореспонденция има и юридическа стойност.

Как обаче се осъществява самата верификация? След като вече имате направена регистрация в сайта на Sesame.bg, изберете иконката на профила и отидете на раздел документи. Там ще откриете опция за качване на снимка от ваш документ за самоличност. Той може да бъде лична карта, шофьорска книжка или паспорт. Важно условие обаче е снимката да бъде с достатъчно добро качество, така че текстът от конкретния документ да може ясно да се чете. Екипът на Sesame извършва проверка на предварително въведената информация и тази от изпратения документ, като всичко трябва да съответства. В случай, че адресът ви е различен е необходимо да изпратите и допълнителна снимка, която да го доказва, като например такава от платена сметка за ток, банково извлечение или друго. В някои сайтове за залози се изисква и направата на селфи снимка заедно с личната карта, но тук това не е задължително. Самата верификация се прави най-вече с цел да се предотврати направата на залози на непълнолетни лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase