Откриха възпоменателна плоча на Антонио Кръстев в Хасково

Това става близо година след трагичната гибел на шампиона
Обновена: 6 авг 2021 13:29 | 6 авг 2021 13:19, Красимир Ангелов
3
Откриха възпоменателна плоча на Антонио Кръстев в Хасково
Снимка: БФВТ

Възпоменателна плоча на прочутия български щангист Антонио Кръстев бе открита днес над входа на обновената зала по вдигане на тежести в хасковската зала "Дружба".

Още по темата
Лентата прерязаха кметът Станислав Дечев и приятели на Кръстев, който загина в автомобилна катастрофа през юли 2020 г. в САЩ.

Иван Колешев, съотборник на Кръстев, обясни, че приживе Антонио Кръстев е искал да има негова снимка в залата, откъдето е започнал да покорява спортните върхове.

Антонио Кръстев е български щангист в свръхтежка категория, станал известен през 1987 г. с най-силното изхвърляне в състезание на Международната федерация по вдигане на тежести - 216 кг – рекорд, който бе подобрен едва преди няколко години от настоящата звезда на щангите Лаша Талахадзе от Грузия.

В края на 80-те години Антонио Кръстев е обявен за най-силният мъж на планетата, автор на общо 5 световни рекорда. Двукратен световен и двукратен европейски шампион.

На олимпиадата в Сеул 1988 пристига като абсолютен фаворит при супертежките щангисти с двете си световни и европейски титли, но оттеглянето на българския тим от игрите не му е позволява да излезе на подиума.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рон Джереми
2
2
 
24
 
! Отговори
митрофан преди 2 години
Най-добрия български щангист за всички времена за мен.Вдигаше в най-трудната и конкурентна категория.Руснаци,унгарци,иранци и каквили още не.Имах чувството,че ще повдигне и планина.Вечна слава на героя.
1
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В хасково българи няма, та тази простотия не може да ни се вмени.