Кой е фаворит в Серия А след напускането на Кристиано Роналдо?

Кой е фаворит в Серия А след напускането на Кристиано Роналдо?
Снимка: БГНЕС

Кристиано Роналдо се върна там, откъдето си тръгна преди 12 години. Португалският Супермен отново облече екипа на Манчестър Юнайтед, за да върне надеждите на “червените дяволи” отново да се борят за титлата. Ясно е, че залог за гол на Роналдо в мач на Юнайтед е с висок шанс да се осъществи, а това пък да помогне за усвояването на сезам бонуси.

Но напускането на Кристиано е безспорен удар не само за Ювентус, но и за Серия А. Какво ще се случи сега с интереса към “калчото”, след като един от мега титаните на съвременната футболна епоха реши, че повече не му се стои в Торино? И по какъв начин това ще нарани шансовете на Старата госпожа да се пребори за титлата, която след 9 поредни години притежание отстъпи през тази пролет на Интер?

Стартът на Юве със сигурност не беше добър. Още преди Роналдо да си тръгне, “бианконерите” изпуснаха победата на старта срещу Удинезе. А след това записаха и домакинско поражение срещу Емполи с 0:1. Това показа, че завръщането на Макс Алегри начело на тима няма да превърне автоматично Старата госпожа отново в хегемона, който беше на Ботуша в периода между 2012 и 2020 г.

Какво ще прави Интер след Конте и Лукаку?

Със сериозно предизвикателство трябва да се справят и актуалните шампиони от Интер. Антонио Конте напусна клуба, след като спечели “скудетотото”. Неговото място беше заето Симоне Индзаги, който стартира убедително в Серия А начело на “нерадзурите”. Но и Ромелу Лукаку напусна “черно-сините” от Милано, за да заиграе отново за Челси. Входящите трансфери не доведоха равностойна алтернатила на белгийския голмайстор. Но все пак и така Интер разполага с доста добър потенциал, за да преследва отново първото място.

Дали това може да се каже за съгражданите от Милан? Възможно е сега “росонерите” да бъдат с една идея по-подготвени да участват в битката за първото място. Да не забравяме, че през миналата кампания отборът на Стефано Пиоли дълго време водеше в таблицата, но след средата на сезона загуби инерция и дори беше на път да изпусне участието в Шампионската лига. Не е ясно и каква ще бъде ролята на Златан Ибрахимович, който през октомври навършва 40 години, но се вижда, че отборът расте покрай шведския лидер. Но като че ли е сега е рано за титла на Милан.

Може ли Рома на Моуриньо да се възползва от ситуацията?

При липсата на ясно изразен лидер често печели този, който умее най-бърдо и хитро да се ориентира в обстановката. Имаме такъв човек начело на отбор от Серия А - неговото име е Жозе Моуриньо. Специалния знае как се играе играта на Апенините и въпреки че едва ли мнозина слагат “вълците” в сметките за скудетото, той не би изпуснал тази възможност, ако тя се отвори пред него и отбора му.

Но в този ред на мисли не можем да изключваме Лацио и Наполи. Това, че суперзвезда като Кристиано Роналдо си тръгна, може би удря по реномето на италианския футбол. Но той продължава да бъде атрактивен и резултатен, както в предишните сезони, а допълнителната интрига за първото място може все пак да запази интереса към Серия А на досегашното ниво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от