Лечков се изцепи: Може да управляваме още 4 години без конгрес

Според него решението на съда погазва устава на БФС
12 сеп 2021 16:30, Красимир Ангелов
33
Лечков се изцепи: Може да управляваме още 4 години без конгрес
Снимка: Lap.bg

Членът на Изпълкома на Българския футболен съюз - Йордан Лечков, даде интервю за предаването "Арена Спорт", в което коментира решението на Софийски градски съд за назначаването на извънреден конгрес на БФС на 12 октомври.

Бившият футболен национал обяви, че това решение погазва устава на БФС. По думите му такъв конгрес може да бъде обжалван, а това ще означава, че сегашното ръководство ще остане на поста си докато текат делата.

"Една съдийка погази Устава на БФС с решението си да назначи извънреден конгрес. Има доста пропуски в това решение. Най-важното е, че в насрочването на този конгрес в дневния ред не е посочена точка за бюджета за следващата година, ако въобще има такъв конгрес. Ние не се страхуваме от провеждането на конгрес. Според Устава конгрес се организира от президента на БФС, със съответния дневен ред. На Изпълкома ние гласувахме редовен конгрес на 18 март 2022 г., което е съобразено с Устава. За пореден път призовавам: Уважаеми хора, гледайте Устава", заяви Лечков.

Още по темата
Той призна, че очаква развитие по темата в близките 2-3 дни.

"Влязохме в казус, от който футболът няма полза. Вместо да се концентрираме върху хубавите неща във футболно отношение, ние гледаме пак към негативното. Много хора бяха лоялни с подаването си на оставка заедно с президента Борислав Михайлов, а след това се оттеглиха и бяха готови за кандидати за президенти. Това не го разбирам. Това е липса на лоялност. Трябва да си лоялен на първо място към футбола, а след това към хората, с които си работил дълги години", заяви бившият халф и продължи:

"Защо трябва да се концентрираме само към Бербатов и думата "промяна" и тя трябва да е свързана с неговото име. Тъкмо се бях навил да се кандидатирам, а вие ме спирате с думите, че футболната общественост виждала само Бербатов като алтернатива. Така спирате и други кандидати. Важно е кой, с кого и по какъв начин. Нека всеки има платформа, за да има яснота. Ако се проведе извънредния конгрес на 12 октомври, то решенията му със сигурност ще бъде обжалван и ще навлезем в една голяма каша. Това означава, че ние ще бъдем на същите позиции още четири години, при това без конгрес.

Тези млади момчета имат големи успехи като кариери, но нямат управленски опит. На мен този извънреден конгрес ми прилича на подмяна. Задачата на БФС не е да строи стадиони и терени. Това са задължения на държавата и общините. Най-важните неща за промяна в българския футбол е промяна в закона за финансиране на спорта", каза Лечков.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
5
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Ако беше много добър мениджър ,сега къде е отбора на Сливен? Но Лечков има да си връща на "перуката" !
23
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плешивият беше велик халф и много съм му се възхищавал и ме е радвал. Но голям далавераджия се оказа наред с Бобито. Бербатов и той не вдъхва доверие, но щом Стелиан Петров и Мартин Петров му вярват, значи идва с чисти помисли. Мартин и Стелиан са изключително чисти и почтенни хора.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
търся си стар гьон сурат като този плюене храчене ритане в дебелите части отзат но неплоктаим става въпрос за старите ми обувки искат ремонт
21
1
 
26
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
човек трябва да има чувство,мярка,достойнство,какво да го коментирам?
20
27
 
4
 
! Отговори
джави преди 2 години
Прав е Лечков-от Бербо нищо не става,много е префинене и не познава балканските детайли .Не е добър избор.
19
1
 
36
 
! Отговори
A преди 2 години
Повдига ми се като го видя този мазен швед.
18
1
 
29
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Не се залъгвайте , зад Михайлов стои Стефанов и мафията , капачката от еврофутбол и залаганията ! Лесно кокала няма да го пуснат .Истината е че прокуратурата е на страната на Борисов , а от там Маджо Стефанов Михайлов и сие.
17
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ти у ред ли си??? Уставът ви да не е над закона? Вие съвсем сте се побъркали и живеете в паралелна реалност. След като съдът определя дата, значи датата е това. А конкретно това решение и окончателно и не подлежи на обжалване. Какъв устав, какви 5 лева при решение на съда?
16
1
 
24
 
! Отговори
Фен преди 2 години
При дата определена от СГС, след валидна според Устава подписка, Конгресът се провежда от инициаторите на подписката, по предложен от тях и утвърден от съда, дневен ред. Има не само устави, но и Закони, които са над уствите.
15
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън от футбола вън
14
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще го видим и бербатката след 10 години негово управление дали ще видим голям форум,не ги оправдавам сегашните айдуци от това БФС...но мисля че проблема на футбола ни е основно в манталитета на младите!!
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иска Бербат ти да я ...
12
0
 
37
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Всеки от БФС се грижи само и единствено за високата си заплата - от 20 до 50 хиляди месечно! А футболът ни е ТРАГЕДИЯ...
11
0
 
34
 
! Отговори
Лаик преди 2 години
Нещо не разбрах уставът ли има по-голяма тежест или решението на съда, т.е. законът?За един прЕАтел питам..
10
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Довиждане!!!
9
0
 
45
 
! Отговори
Наглост преди 2 години
Тези доказани наркомани и пияници няма лесно да пуснат кокала. Футболът ни е абсолютна трагедия. Няма такова безочие нагло. Не било тяхна работа стадиони да има. Кое точно е ваша работа, гнусни нещастници, че не сме разбрали за толкова години лапане???
8
1
 
38
 
! Отговори
Народа: преди 2 години
Можем да ти лепнем минимум 4 години без съд
7
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадци
6
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лечката
5
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей много им пречи тоя Бербатов. Голям проблем, и голям страх да не им развали далаверата.Те таман си нагласили всичко и планират да усвояват милиони още 30 години и дойде тоя лош Бербатов да им разваля спокойствието. Лош Бербатов. Лош!