След намеса на ММС: Решиха се проблемите в родния биатлон

Надеждите са 8 биатлонисти да ни представят в Пекин през февруари
0
След намеса на ММС: Решиха се проблемите в родния биатлон
Снимка: БОК

Светкавична реакция на служебния министър на младежта и спорта Андрей Кузманов е напът да реши затрудненията на българския биатлон.

Часове след като федерацията обяви притесненията си, че липсата на обещаното финансиране поставя под въпрос участието на най-добрите ни биатлонисти в стартовете за Световната купа и на олимпиадата в Пекин, от ММС увериха, че средствата за дофинасирането на зимните ни федерации вече са осигурени с решение на Министерския съвет.

Още по темата
"Българска федерация по биатлон благодари за разбирането и бързата реакция, която ще спомогне нашите най-добри състезатели да проведат нормална подготовка, стартиране в олимпийските квалификации и безпроблемно участие на зимни игри в Пекин", заяви президентът на БФБ Екатерина Дафовска, олимпийски шампион от Нагано 1998.

Федерацията си е поставила цел да има максимален брой участници – 4 мъже и 4 жени в състезанията по биатлон на олимпиадата в китайската столица, а първият старт за Световната купа е след три седмици – на 27 ноември в шведския зимен център Йостерзунд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари