Бербатов: Конгресът на 18 март ще бъде изборен

Повече от 280 клуба се подписаха за изборен конгрес
12 яну 2022 17:07, Красимир Ангелов
19
Бербатов: Конгресът на 18 март ще бъде изборен
Снимка: Lap.bg

"Вчера в деловодството на БФС бяха внесени подписите на 280 клуба за изборен конгрес. Събраните декларации са значително повече от внесените в БФС, което показва всеобщото желание за промяна. Любопитно ще бъде дали и този път ще се наложи намесата на съда и чрез него да бъдат спазени Уставът и законът, или ръководството на футболната централа ще бъде коректно спрямо своите членове и безпрекословно ще спази волята им". Това обяви кандидатът за президентския пост в БФС Димитър Бербатов, след като преди ден екипът му внесе подписка в деловодството на централата за промяна в дневния ред на редовния конгрес на 18 март.

Още по темата
Президентът на БФС Борислав Михайлов изрази намерение на конгреса през март да не се гласува отново за ръководство и президент на централата, но Бербатов и екипът твърдят, че са събрали подписите на повече от 1/3 от клубовете-членове на Футболния съюз, което означава, че отново трябва да има такъв избор.

"Конгресът на 18 март ще бъде изборен! Уважаеми футболни хора, вчера в БФС бе внесена подписката на голяма част от клубовете-членове на футболния съюз с искане конгресът, свикан за 18 март 2022 г., да освободи действащото ръководство на БФС и да направи легитимен избор за ново ръководство. До тази подписка се стигна след умишленото „миниране“ на решенията на конгреса през миналата есен. Тогава ръководството на БФС допусна умишлено сериозни нарушения на Устава с цел да не се стигне до легитимни решения и старото ръководство да остане служебно на власт още няколко години. Недоволни от това, голяма част от клубовете поискаха на редовния конгрес, планиран за 18 март 2022 г., да може да освободи действащото ръководство и да избере ново", обяви Бербатов в социалните мрежи.

"Припомняме, че на последния конгрес умишлено и напълно незаконно делегатите на немалък брой клубове не бяха допуснати да участват. Появи се информации за заплахи и репресии от страна на зоналните и областните ръководители на БФС. Наложи се дори да бъде търсено съдействие от прокуратурата. Ясна е волята за промяна и все повече клубове я изразяват смело – с имената и лицата си. Ние от Екипа на Димитър Бербатов призоваваме ръководството на БФС да изостави недемократичните практики от миналото и да позволи на своите членове свободно да изразяват волята си и да участват активно в създаването и управлението на футболния живот в България. Всичко това минава през организацията и провеждането на честен конгрес, който да даде началото на желаната от цялата футболна общественост в България ПРОМЯНА".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
3
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 2 години
Митко Добавката.....пълен кл.оун и нек.адърник !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
14
2
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Бербатов:свършиха английските кинти и дойдох да лапам в България.Е,преди време предадох националния отбор на България,но това няма значение.Продължаваме напред.
13
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Успех шампионе!
12
3
 
5
 
! Отговори
Сандо преди 2 години
Бербо отказа да играе за националният отбор ама се бори сега за кокала .... ДА СЕ МАХА !!!
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махайте го този футболен търгаш!
10
0
 
2
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Значи предвиждате да се "збогуваме!" с Бате Венци. до тогава!
9
9
 
5
 
! Отговори
Чамкай Берба!!! преди 2 години
Мачкай Бебрбо
8
6
 
9
 
! Отговори
Дежа Вю преди 2 години
На манекена Бербатов паричките от футбола започват да привършват, затова се е забързал да заема мястото на Перукан.Тренер не му се става,щото много нечистоплътна работа било. Цял ден да търчиш на тренировките и да си потен и киррлив... не е за наш Митко.Той обича на пейка да стои а столчето на Михайлов му е точно по мярка.... АБЕ НЯКОЙ ТУК ДЕТО "НАПИРА" ДА ГОНИ ПЕРУКАН СПОМНЯ ЛИ СИ КАК ГОНЕШЕ БАТЕТО СЛАВКОВ?- Вън пияницата Славков от футбола... - Боби е нашето спасение ... Тъй ша гоните и Бербо.
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не става бе! Не искаше да играе за родината!
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей бегай от туука че като заема едно дръви.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само с кръв ще пуснат кокала тия,без работеща съдебна система..друг начин няма!!
4
3
 
10
 
! Отговори
Прокурора на Пелишат преди 2 години
Берба,искам да ти задам един неудобен въпрос! През осемдесетте години знаеш баща ти какво гнусно престъпление извърши във Варна като състезател на Пирин!Мислиш ли,че можеш да ни учиш на морал?
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този реве ли с насълзени очи или от прекалено тревичка
2
8
 
16
 
! Отговори
РУМЕН преди 2 години
Когато искахме да играеш за България теб те нямаше!
1
9
 
6
 
! Отговори
пепи преди 2 години
Евала!!!