Призив: Украинските атлетите да избягват руснаците в Пекин

Това е страната, с която водим война, заяви украинският спортен министър
3 фев 2022 03:00, Анисия Иванова
96
Призив: Украинските атлетите да избягват руснаците в Пекин
Снимка: БГНЕС

Спортният министър на Украйна в сряда призова атлетите на страната да избягват руснаци на предстоящите зимни олимпийски игри в Пекин поради опасения от това, че Русия може да нахлуе в бившата съветска република.

Киев и Москва са в обтегнати отношения, откакто Москва анексира Крим и подкрепи сепаратистки бунт в източна Украйна през 2014, стартирайки конфликт, който отне живота на повече от 13 000 души. Напрежението достигна връхната си точка, след като западните правителства обвиниха Москва в това, че е изпратила над 100 000 войници на границата на Украйна през последните месеци и предупредиха за евентуално планирана атака.

Спортният министър Вадим Гутсайт заяви, че по време на „патриотична“ среща, атлети и треньори са били инструктирани да избягват Руската олимпийска делегация. На тях им било казано да „избягват срещи с руски спортисти и да не се снимат с тях“, каза той за онлайн изданието Tribuna.com. „Войната продължава вече осем години, сега проблемът е на границата. Много важно е нашите атлети наистина да контролират емоциите си в подобни ситуации“, каза той.

Гутсайт добави, че не може да ги „принуди“ да избягват руснаци, но министерството му „препоръчва“ 45-те украински спортисти, които пътуват до Пекин, да направят именно това. „Разбирам, че от много години има приятелства между атлети, които тренират заедно. Но…това е страната, с която водим война“, заяви спортният министър, добавяйки, че всички „са се съгласили и изслушали“ посланието след срещата.

По-рано през деня кметът на Киев Виталий Кличко, бивш световен шампион по бокс в тежка категория, обеща да „защити“ града, ако предупрежденията за потенциално нахлуване от руски сили се сбъднат. Западните съюзници на Украйна предупредиха, че ще наложат солени глоби, ако Москва атакува страната. Кремъл отхвърли планове за инвазия. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Галя преди 2 години
Към спортният министълр на Украина: Глупые птахи, на что вы тратите крылья
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, излагате се! Вижте си заглавието. С Гугъл преводач ли е обработена статията или имаме проблем с членуването?
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от 82 - на точките.
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 63--ЩО МУ ТРЯБВАШЕ НА ПУТИН ДА ПРАТИ ОНОВА СТАРО СУ ДЕТО ПАРАЛИЗИРА ДОНАЛД КУК, ТА СЕ *** ЕКИПАЖА. А 27 ОТ ТЯХ ПАЙДОС ПОБЪРКАНИ И ПСИХЯСАЛИ. ЩО МУ ТРЯБВАШЕ НА ПУТИН?
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЩОТО ОНЯ РУСНАК УДУШИ УКРАЙНЕЦА, ЗАТОВА БЯГАЙТЕ ПО ДАЛЕЧЕ.
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя и Украйна е руска
64
0
 
2
 
! Отговори
Смях преди 2 години
До анонимен 76: СЛАВА НА УКРАЙНА!!! АМА КРИМ Е РУСКИ.
63
0
 
2
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Макар че е министър на спорта, все пак би трябвало да внимава какво говори. Президентът им на украинците Зеленски казва, че няма да има военен конфликт, спортният министър казва, че водят война. Що за правителство?
62
15
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
СЛАВА НА УКРАЙНА!!! КРИМ Е УКРАИНСКИ.
61
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боби 200 калибъра с доказана ефективност от 1% в Сирия всъщност прави 2 калибъра.
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ARREST JOE BIDEN, буквално преди дни руският външен министър Лавров в отговор на журналистически въпрос без да се шегува заяви, че е престанал да се интересува от казаното от Столтенберг, защото този индивид бил загубил връзка с реалността.
59
1
 
5
 
! Отговори
ПОМОЩ ЗА ДОНБАС преди 2 години
Европейския съюз да окаже срочна безвъзмезна помощ на бедстващите граждани на СИРИЯ,ДОНЕЦ И ЛУГАНСК жертви на Американски военно терористични диверсии след 2009 година..НАПОМНЯМЕ ,че Украйна е НАЙ РУСКАТА РЕПУБЛИКА В РУСИЯ>>Благодарение на Българката Велико преславска държава населението на Русия вкл Украйна,Беларусия, са велико православни граждани ползващи КИРИЛИЦА..Киевска РУСь обезпечава просперитета на Русия..Жителите и охраняват границата БАлкани Степи чрез Руски и украйнски ДИАЛЕКТИ..
58
0
 
5
 
! Отговори
ARREST JOE BIDEN преди 2 години
ВЪВ връзка с нагло престъпната диверсия против Европа вкл против страните членки на ЕВропейския съюз /оповестена от подставени на власт в САЩ 2020 се увеличи риска от Ядрена война до 100 000 пъти//МАсови убиици са снимани как обемно проникващо обсебват нарочно НАРКОМАНИЗИРАНИ ПОДСТАВЕНИ НА ВЛАСТ В САЩ и НАТО..Вижте изказвания на Столтенберг и BIDEN пропагандиращи ФАЛШИВИ НОВИНИ ЗА насъскване на милиарди срещу РУСИЯ>..
57
0
 
5
 
! Отговори
Arrest BIDEN преди 2 години
Warnings about bLAck death media terror from US NARCOmANS.. After anti Ukraina psi terror 2014 са отровени десетки милиони наши братя и сестри в Украйна и БЕларусия..След окупиране на КИев 2014 се провежда *** психотронна война срещу народа на Украйна.Десети милиониса оставени без работа и доходи. В бедстващо положение са гражданите на ДОНБАС атакувани от терористи окупирали власта в КИЕВ 2014..BIDEn and STOltenberg пращат оръжия на убииците на власт в КИЕВ>>
56
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 01.02, в Киев, лидерите на Украйна, Полша и Англия (Борко), предприеха опит за реализиране на невиждано в кратката отановска история ноухау - алианс между страна нечленка на вонолюбивия агресивен блок и отановски членки, който ще се нарича УПА (Украйна, Полша, Англия) или ДУПА (Демократична Украйна, Полша, Англия). Дано утвъдят символичното ДУПА. На изключителните рептили, изключително много им трябва война, в която ще умират стотици хиляди, милиони славяни.
55
16
 
0
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Няма друга държава в света която толкова лесно да предизвиква съюзи срещу себе си като Русия.
54
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хим не знае какво да прави Путин. Хем вижда че Русия не я бива за нищо хем се прави на голямата работа. Що му трябваше да трови на английска територия опонентите си с полоний и новичок, що му трябваше да праща руски военни корабчета и димящи черупки около UK, що му трябваше да изпраща бръждящи от 100 километра подводници пак там. Джонсън му отговори с тройния съюз със силно мотивирани срещу русия съюзници и с ядрената компонента на UK. Сега с какво ще му отговори Путин с войски в Белгия ли?
53
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А руските атлети под какъв флаг ще бъдат на олимпийските игри? То само тоя факт е достатъчен всички други да ги избягват.
52
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тройният съюз също препоръчва никакви контакти с руснаците. Единствените срещи с тях могат да бъдат за преговори за изплащане на компенсации при връщането на заграбените територии от Русия.
51
0
 
11
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Сега е ред на макето да забрани срещи с българските олимпийци,!