Мария Здравкова 50-та на 15 км в биатлона

Милена Тодорова завърши 52-а, Даниела Кадева - 86-а
Обновена: 7 фев 2022 13:29 | 7 фев 2022 13:14, Красимир Ангелов
41
Мария Здравкова 50-та на 15 км в биатлона
Снимка: БОК, Йордан Петков

Мария Здравкова се класира на 50-о място, а Милена Тодорова завърши 52-а в индивидуалната дисциплина на 15 км при жените в олимпийската надпревара по биатлон на Игрите в Пекин.

Здравкова, която беше един от знаменосците на българския отбор на церемонията по откриването, допусна само една грешка във втората си стрелба, но заради по-слабо ски-бягане финишира с пасив от 6:00.4 минути от победителката.

Доста по-бърза на снега бе Милена Тодорова, която обаче допусна 5 грешки в стрелбата и се нареди 52-а с изоставане от 6:02.2 минути.

Още по темата
Третата българка Даниела Кадева остана 86-а, последна, с осем грешки.

Олимпийската титла завоюва германката Денизе Херман. Тя измина трасето за 44:12.7 минути, след като допусна само една грешка в третата от общо четирите стрелби.

Среброто спечели французойката Анаис Шевалие-Буше с една пропусната мишена и пасив от 9.4 секунди. За нея това е втори сребърен медал от Пекин след този в смесената щафета.

Трета завърши лидерката в генералното класиране за Световната купа за сезона Марте Олсбу Рьойзеланд от Норвегия, която сгреши два пъти и остана на 15.3 секунди след победителката.

Украинката Ирина Петренко беше единствената състезателка от 87-е стартирали, която стреля чисто.

Защитаващата титлата си от Пьончан 2018 Хана Йоберг (Швеция) се нареди едва 16-а с три пропуснати мишени и изоставане от 2:23.1 минути.

Световната шампион от Поклюка 2021 в тази дисциплина Маркета Давидова от Чехия финишира шеста в подреждането с една наказателна минута.

Следващата дисциплина от програмата на биатлона е 20 км индивидуално за мъже утре сутрин българско време, където имаме надежди за добро представяне от мъжете.

Всичко за олимпийските игри в Пекин четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Успех преди 2 години
То верно все некой трябва да е последен но защо все от нашите?
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стиа с тази олимпиада! Писна ми! Някакви спортни работници са решили да покажат майсторлък, какво ме интересува това! Много се шуми около тях в медии и телевизия, а всъщност са пълни нули.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне ще се снима на Стената и ще си купи широка шапка за спомен. И мен ми се ходи на екскурзия!
28
0
 
3
 
! Отговори
Mersi преди 2 години
Сега следва раздаването на ТЕЛК. Кой с контузия заминал, кой болен от заплес. Кой пък неразбрал, че има състезание. Абе жалка работа....Половината ще са с контузии, за това не биха могли да се представят на ниво!Една и съща песен вече 30 години - екскурзианти.Върнете парите за престой и транспорт!Благодаря от българските данъкоплатци.
27
2
 
2
 
! Отговори
5 кюлчета с пистолет преди 2 години
Бутафорна държава - бутафорен спорт, всичко това резултат от крадлив и заспал народ. Как една федерация не се намери, където бившите спортисти не крадат безочливо от собствените си хора?
26
1
 
5
 
! Отговори
x преди 2 години
Поредният екскурзиант.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мария се представя много добре и заслужава добри думи. Физически нашите момичета отстъпват на големите отбори и върху това трябва много да се работи. Единствено Милена е с по-добра подготовка, но се проваля в стрелбата. Това е комплексен спорт и трудно се изгражда добър състезател. Погледнете какво се случва с Германия и Русия. Преди десетина години битките в челото бяха основно между тях. Сега едва се класират в топ 10. Не съм щастлив да виждам нашите на опашката, но се радвам че се стараят
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честито на всички платили масрафа им !
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо, нищо, нали отидоха в Китай.
22
0
 
8
 
! Отговори
Пиер дьо Кубертен преди 2 години
Нищо, важно е участието ;)
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От какъв зор пратиха тия туристи в Пекин?
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка на Стефка и Екатерина.Незабавно.Нашата завършила на 15 минути!!!!
19
2
 
8
 
! Отговори
до Анонимен 23 преди 2 години
Защото в момента всичките ни скиори страдат, защото един-единствен човек иска да заграби цяла Витоша. Затова нямаме лифтове, влекове и писти. Да не говорим, как ски федерациите непрекъснато "търсели" млади таланти, ама видиш ли "нямало". А в същото време правят всичко възможно да разкарат всеки талант и да си излапкат сами държавните парички. Да не говорим, че са се окопали здраво и не допускат спонсори да финансират определени деца. Едни бивши спортисти правещи всичко възможно да НЯМАМЕ спорт!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам за българския спорт.
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България вече няма онези условия и финансиране в спорта като преди 89-а. В момента повечето ни спортисти тренират сами и без нужното оборудване и хранителен режим. Не знам защо има изненадани, че сме на последно място.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е поне се разходихте малко.
15
0
 
8
 
! Отговори
Казах,ли преди 2 години
Че ще имаме една след 80 място
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това само македонците и турците са по-зле от нашите на тая Олимпиада!
13
1
 
9
 
! Отговори
ами преди 2 години
Съгласен съм,че основното правило за Олимпиадата на неможещите в спорта е "важното е да се участва",но всичко си има граници.Тези,които се имат за "патреоти"(подобни на тумбака и винкела)и пеят в един тон,че важно било БГ да имало представители(не толкова спортисти) поне малко да вкарат малко разум,защо държавата финансира спорт,която не показва никакви тенденции за успехи,обратно-на опашката са и 3-те,а назад във времето не е било по добро.Дафовска-винаги има изключения в едно правило-на 100 г
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе толкова си можем.