Валиева първа в историята с четворен скок на Олимпиада

Руската фигуристка изпълни безупречен четворен салхов
7 фев 2022 09:15, Елка Василева
58
Валиева първа в историята с четворен скок на Олимпиада
Снимка: архив, БГНЕС

Руската фигуристка Камила Валиева стана първата жена в историята, изпълнила четворен скок на Олимпийски игри.

Във волната програма на отборната надпревара в Пекин 15-годишната състезателка скочи по безупречен начин четворен салхов, предаде БНТ.

Във втората половина на програмата Камила Валиева падна от четворен тулуп, но дори и по този начин успя да изпревари всички конкурентки при дамите с резултат от 178,92 точки във волната си програма. Втора се нареди Каори Сакамото (Япония) със 148,66. Трета е Маделин Скиза (Канада) – 132,04 точки.

Забележителното в случая е, че в програмата на Валиева имаше заложен не само един четворен скок, а цели три.

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименНе съм македонец, а марсианец, чист. Покрай назе нема толкуз много ***-оти накуп и толкуз идио-тски сайтове, натъпкани с ***, където дори не може да се редактира, да не говорим за цитати или за линкове. Само платените русофоби от редакцията могат да си пускат русофобски цитатчета, всички други - не. У назе даже и преди марсианската ни демокрация немаше толкуз злоба, пропаганда и разруха.. Вие как се оправяте тук е чудо
41
5
 
1
 
! Отговори
Гадна сура преди 2 години
Ако ми се примоли тая ще я накарам да направи петорен скок барабар с 3-4 завъртания на очите около оста си
40
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 48 Господи, колко си неписмен! Да не си македонец? Антички?
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - да поясня за долния тъъпа и злобна русофоб - грузинката и украинката фигуристки са етнически РУСКИНИ. Канадецът също е етнически РУСНАК. Роден в Канада от родители дошли от Украйна, обаче по името личи, че са всъщност руснаци, каквито са 80% от живеещите в Украйна. Това че Валиева е татарка не я прави не-рускиня, ако имаше малко представа от история, щеше сама да го знаеш. Ама русофобите нямате представа нито от история, нито от география, нито дори от български език
38
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руско-татарската битка за златото ще бъде жестока. След волната на Валиева, на тренировката Трусова и Щербакова са се скъсали да скачат четворки. Аз, обаче съм си за нашето момиче!
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименЕй това русофобите ще се самоизядете от злоба!! :)) Не само че е рускиня и се състезава за РУСИЯ, ами доста от фигуристките на другите страни са ЕТНИЧЕСКИ РУСКИНИ
36
2
 
10
 
! Отговори
Мокър дъжд преди 2 години
Руската фигуристка Камила Валиева стана първата жена в историята, изпълнила четворен скок на Олимпийски игри. Във волната програма на отборната надпревара в Пекин 15-годишната състезателка първо изпълни по безупречен начин четворен Салхов, а след това - прекрасен триксел или троен Аксел, каскад четворен toe loop + троен toe loop, троен Лутц, троен флип и други. Но фигурното пързаляне не е поредица от скокове, а е преди всичко презентация, хореография, сценично произведение, изкуство.
35
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Валиева наистина е на 15, но не е рускиня. Родена е в Казан. Няма рускиня с такава фигура и елегантност!
34
3
 
3
 
! Отговори
... преди 2 години
Със зрелището я докарахме,сега остава и с хляба...
33
1
 
10
 
! Отговори
До преди 2 години
26 и подобни. Я се поспрете малко. Колко държави посетихте и в колко поживяхте малко. Лично аз, посетилият 27 и поработил и живял в поне половин дузина ВИДЯХ МНОГО ПО-ПИЯНИ от руснаците.Когато пишеш и дрънкаш трябва първо да се усетиш и най-важното-да знаеш, а това означава да си с акъла си, а не да си ориентиран към севера, или юга като стружка на магнит.
32
0
 
4
 
! Отговори
Четворен тулуп преди 2 години
Ашколсун ба чожум
31
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"руските фигуристки изпълняват по-сложни в техническо отношение програми отколкото при мъжене /изключвам Ханю и П.Чен/"_____________________________ Твърдението ви е абсолютно правилно. Аз даже бих казал (като не изключваме Юдзуру Ханю и Нейтън Чен). Обяснявам: максималната оценка на Камилка Валиева е почти 200 бала, а max оценки на Юдзуру Ханю и Нейтън Чен са 211 и 224 бала съответно, но при оценяването на мъжете, съдийте използват коефициент, по-висок от коефициента при жените.
30
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на момичето!
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ягудин си остава номер 1 за мен!
28
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Уникална!
27
2
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Нищо ново.Руските фигуристки винаги са били най-добри.
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Казанское ханство вошли казанские татары (потомки волжских болгар).Великият руски историк Карамзин в История на руската държава не пропуска този факт. Нито един от днешните татарски народи не се самоопределя като татарски, но към тях се добавя името на района, който населява отбелязва той.Също като Македония, географска област населена с различни народи, но нямало македонци, поне до ВСВ.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 1552-та година московската армия печели блестяща победапревзет е Казан.По-късно историци ще създадат мита за завладяването на Казанското ханство последната крепост на татарите-завоеватели.Но Иван Грозни отлично знае кого покорява. В документите няма и помен от татари. Летописите съобщават, че Иван тръгва към Казанбългарската столица.Именно затова той приема титлата Велик княз български,а не татарски. След него всички царе и императори на Русия заедно с трона получават и тази титла.
24
6
 
8
 
! Отговори
До До ПИЧ 19 преди 2 години
Доколкото си спомням, доста дълъг период от българската история ни управляваха здрави момчета създадени от спортните школи на майката партия. Които изнудваха и пребиваха всеки частен предприемач опитал се да се занимава с бизнес или земеделие. И парите, и властта бяха в тях. Да не говорим, че и Баце беше от същото котило. Така че бившите "спортисти" имаха десетилетия време, за да развият и да създадат нещо в родния спорт. Колкото до рускинчето - не мисля, че експлоатацията на деца помага с нещо.
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като чета коментарите виждам за пореден път, че българите сме тотални комплексари.

Спонсорирани публикации