Бохум разби могъщия Байерн и върна интригата в Бундеслигата

Баварците шокиращо загубиха с 2:4
12 фев 2022 19:25, Красимир Ангелов
3
Бохум разби могъщия Байерн и върна интригата в Бундеслигата
Снимка: БГНЕС

Бохум изненадващо разби Байерн Мюнхен с 4:2 в среща от 22-ия кръг на германската Бундеслига, играна на стадион "Воновия Рурщадион".

Това беше първи успех за рурци срещу най-успешния германски клуб от 2004 година насам.

Домакините изиграха сензационно първо полувреме, в което не само имаха преимущество (9:6 изстрела), но и демонстрираха убийствена ефективност, изразяваща се в космическия аванс от три гола на почивката.

Ранният гол на Роберт Левандовски изобщо не смути вестфалци и те отговориха набързо с попадението на Антуи-Аджей. Големият шок обаче настъпи към края на първата част, когато Бохум изригна с три попадения в рамките на едва 6 минути. Локадия, Гамбоа и Холтман развинтиха отбраната на шампионите и вгорчиха завръщането на резервния вратар Свен Улрайх.

В началото на втората част два гола на домакините бяха отменени заради засади, а Улрайх спаси своите. Постепенно баварският колос намери ритъма си и Левандовски си създаваше голови положения, за да се разпише отново четвърт час преди края. В 86-ата минута Роберт беше близо до хеттрик, но нацели гредата.

Така Байерн Мюнхен остава с 52 точки на върха, но преследвачът Борусия Дортмунд може да намали изоставането си на шест пункта утре. Бохум събра 28 точки и се изкачи на 11-а позиция.

Всичко за срещата четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
10
 
! Отговори
SUOMI FINLAND преди 2 години
Чехия мощно го нахлузи на съветските витязи! ХА ХА ХА ХА ХА ХА!