България завърши на 18-а в щафетата по биатлон за жени

Милена Тодорова с отличен старт, Швеция стана олимпийски шампион
16 фев 2022 11:26, Красимир Ангелов
12
България завърши на 18-а в щафетата по биатлон за жени
Снимка: БГНЕС

България завърши на 18-о място в щафетата на 4 по 6 км по биатлон за жени на зимните олимпийски игри в Пекин, което бе и последният старт на нашите в биатлона за тези игри.

Милена Тодорова, Мария Здравкова, Лора Христова и Даниела Кадева използваха 7 допълнителни патрона, направиха една наказателна обиколка и бяха затворени след трети пост.

Милена Тодорова направи отличен старт за отбора, използва само два допълнителни патрона и със страхотно бягане предаде четвърта, но на втори пост Мария Здравкова влезе в наказателна обиколка след втората си стрелба и България се смъкна на 19-о място.

На трети пост Лора Христова също се нуждаеше от само два допълнителни патрона, но беше затворена с обиколка и Даниела Кадева не стартира.

Олимпийската титла спечели Швеция и взе втори пореден медал от зимни игри след среброто в Пьончан 2018. Лин Персон, Мона Брорсон, Хана Йоберг и Елвира Йоберг изминаха трасето за 1:11:03.9 час с 6 допълнителни патрона и без наказателна обиколка.

На второ място е щафетата на Руския олимпийски комитет (Ирина Казакевич, Кристина Резцова, Светлана Миронова, Уляна Нигматулина), на 12.0 секунди след победителя с една наказателна обиколка и 7 допълнителни патрона. Бронзовото отличие завоюва Германия.

Големият фаворит за титлата – отборът на Норвегия, остана на четвърто място, въпреки силното представяне на последен пост на голямата звезда в биатлона на тези игри – Марта Осбу Ройзеланд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре да не участват че станаха за смях.
6
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поздрави за второто място на щафетата по биатлон на Русия - Ирина Казакевич, Кристина Резцова, Светлана Миронова, Уляна Нигматулина. Норвежките асматици го закъсаха. В ски бяганията и женската и мъжката щафети на Русия спечелиха златните олимпийски медали.
5
0
 
5
 
! Отговори
Апостол Апостолов преди 2 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ. ВЪОБЩЕ НЕ ЗАВЪРШИ.БЕШЕ НАСТИГНАТА И ЗАТВОРЕНА.ЕДНА МИЛЕНА ПРОЛЕТ НЕ ПРАВИ.
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дафовска докога ще мишкува на държавната ясла?Защо и дума не обелва?
3
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо криете за поредната биатлонистка изпаднала в колапс, и то още в първите километри - Ирене Кадуриш от Швейцария, която трябваше да бъде изнасяна на носилка, след като буквално се строполи на снега? Тежка криза имаше и при американката Сюзан Дънкли от САЩ... Докога ще криете истината за това какво причиняват ваксините, при това на отлично тренирани спортисти?
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се сетя колко рев беше от коментаторите ни от Евроспорт(особено оная шамандура Шкодрева- Карагьозова),колко важно било да бъдем в пълен състав??!Е,бяхме в пълен състав.И във всички срартове "пълните"състави бяха затворени с една обиколка и отстранени.Да не се пречкат.Дафовска да се маха.
1
1
 
20
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Милена Тодорова е О.К, обаче другите останали са туристки. Същото е при мъжете. Владо Илиев е спортист, другите от отбора са там като туристи, свят да видят. Шефката на федерацията да си подписва молбата за напускане и да се маха.