Напускането на Абрамович ще промени "Челси"

Разпада ли се клубът без олигарха?
21
Напускането на Абрамович ще промени "Челси"
Снимка: БГНЕС

Томас Тухел заяви, че решението на Роман Абрамович да продаде Челси е „огромна промяна“ за клуба, която все още не е била осъзната напълно.

Руският милиардер Абрамович потвърди преди победата на „сините“ над Лутън в осминафиналите за Купата на Футболната асоциация в сряда вечер, че ще постави клуба в продажба, като средствата ще отидат за жертвите на войната в Украйна. Бизнесменът даде началото на нова ера в лондонския клуб и Висшата лига, когато закупи „сините“ през 2003.

Запитан относно новината след достигането на четвъртфиналите във ФА Къп, Тухел отвърна: „Твърде рано е за мен да говоря. Мога да мисля за Челси само с Роман Абрамович, така че е много трудно за мен. Все още не съм го осъзнал напълно. Това е огромна промяна. Новината е голяма и ще бъде голяма промяна, но и никога не съм се страхувал от това и ще се концентрирам върху това, което мога да повлияя“.
Германецът добави, че не е разговарял с Абрамович от триумфа на Челси на Световното клубно първенство в Абу Даби миналия месец.

„Може и да съм разбрал за това малко по-рано от Вас, но все още много близо до първия съдийски сигнал, чухме за слуховете пред деня, видяхме по телевизията, когато имаме отборни срещи и ядем заедно, всички говорят за това. Това е голяма новина, нека видим какво ще донесе. Мисля, че всяко решение, което взима, е правилното, това е негов избор, неговият клуб, не аз трябва да коментирам".

"В много краткосрочен план за нас като отбор, щаб, играчи, да се надяваме не толкова много, може и да не промени нищо, но ситуацията възникна и е голяма, така че разбирам многото информация, която се появява. Опитваме се да заглушим шума и да останем фокусирани, което невинаги е лесно, но днес показахме, че можем да го направим. Не живеем на остров, играчите имат интернет – някои са по-загрижени, да играят мач в същия ден, в който фокусът е абсолютно ключов не е толкова лесно и изисква дори по-силно представяне“, каза той за BBC.

Челси трябваше да се потруди за успеха над втородивизионния Лутън, като на два пъти изоставаше в резултата. Саул Нигес и Тимо Вернер вкараха за „сините“, преди Ромелу Лукаку да реализира победния гол в края.

„Хареса ми как играхме. Не се разочаровахме и не паднахме духом, бяхме търпеливи и същевременно безпощадни да намерим пространствата и решителните шансове. Заслужавахме да победим, беше добро отборно представяне, много земно такова, хареса ми“. Жребият за четвъртфиналите на ФА Къп е по-късно днес, 3 март.

Още спортни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: челсиабрамович
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това квартал о отбор че дето беше преди Хабрамович ще се върне там дето му е мястото
18
2
 
7
 
! Отговори
ФК Левски преди 2 години
Челси, знам какво те чака брато! Ние този мач го играхме вече.
17
3
 
8
 
! Отговори
мееметчу преди 2 години
И на кой пука за "Челси" у Бг!? Виж , цените на бензина, дизела и газта са друго нещо..., растът като "наторени", да го е...!
16
2
 
7
 
! Отговори
!: преди 2 години
И понеже плюете...да ми посочите един честен милиардер. Мъск...Гейтс...Безос...Зукърбърг...до един безскрупулни типове....ама са от правилната страна на стената.
15
6
 
6
 
! Отговори
Hm преди 2 години
Ще изгонят руснаците, ще им вземат бизнеса....ама какво ще правят с европейците при положение, че огромна част от индустрията във Великобритания....няма нищо общо с англичаните. Търсиха си повод да изгонят богатите руснаци....дочакаха такъв.Челси ще го има...за ужас на хейтърите.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ще да е като когато Божков продаде ФК Левски... От Левски много добре знаят какво ги чака в Челси...
13
1
 
12
 
! Отговори
русия преди 2 години
Държавата на равенството и братството ражда супер олигарси милиардери с несметни богатства по света и с армий който нападат бедните държави и заличават народи.
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като беше купен от Абрамович Челси се нареди до големите отбори в Европа.Преди това беше посредствен отбор от северен Лондон
11
1
 
10
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Тея сами си слагат края, както много други комуняшки КПСС крадци окрали руският народ "заминават на кино"!
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Британските лешояди преди години лукаво го подлъгаха и сега подло го обраха...
9
1
 
2
 
! Отговори
Шевченко преди 2 години
Когато мислиш като пират няма как да бъде лично
8
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Роман, пример за собственик, налял милиарди в Англия изгонен, но Нюкасъл купен от Саудитския принц, където ежедневно убиват жени с камъни и режат глави. Висшата лига трябва да прекръстен на арабска лига, а ЕС скоро ще е халифат!
7
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Деди каза, че ще спасяват икономиката на Хамбургерия с одържавяване на парите на оригарсите от рашата. Не че съм против, напротив. Но се питам това не беше ли комунистическо поведение? На смях ме обръща чак. Искахме да се махнем от комунизма и се натресохме на западен такъв. Е на това му се вика късмет!
6
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наглото лицемерие на британците нема край абтамович не е включен в санкциите вчера гледах тяхния парламент
5
5
 
14
 
! Отговори
Чао преди 2 години
Ритни топковците ще търсят Руснака,ама няма,край...
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сите измислени грандове са така спрат ли парите отиват в трета глуха това ще стане и с тия.
3
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре отколкото да прахоса парите по яхти и куртизанки.
2
4
 
14
 
! Отговори
Ембата преди 2 години
Нали вече бяхте достатъчно развит и печеливш клуб?
1
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще им останат само феновете които имаха преди неговото идване,тогава бяха посредствено отборче които не помирисваха даже турнира шампионска лига!!