Параолимпийските игри в Пекин бяха открити

Спектакълът завърши с красиво светлинно шоу и много фойерверки
Обновена: 4 мар 2022 17:35 | 4 мар 2022 17:22, Петя Славова
3
Параолимпийските игри в Пекин бяха открити
Снимка: БГНЕС

Параолимпийските игри в Пекин бяха открити с красива церемония. България няма да има представители на големия спортен форум в китайската столица, предава БГНЕС.

Сред официалните лица по трибуните бяха президентът на Китай Си Цзинпин и президентът на Международния параолимпийски комитет Андрю Парсънс.

В навечерието на Игрите за хора с увреждания беше взето решение представителите на Русия и Беларус да не бъдат допуснати до участие, заради военните действия на територията на Украйна. Украинската делегация пък е от 20 състезатели.

"Тази вечер искам да започна с едно послание за мир. 21 век е време за диалог и дипломация, а не за война и омраза. Тази вечер Параолимпийското движение призовава световните власти да се съберат, както правят спортистите, и да насърчават мира, разбирателството и приобщаването", каза Андрю Парсънс.

Параолимпийските игри ще продължат до 13 март, като ще бъдат раздадени 78 комплекта медали в шест вида спорт - алпийски ски, биатлон, ски бягане, пара хокей на лед, сноуборд и кърлинг на колички.

Общо 564 спортисти от 46 държави ще участват в надпреварата, от които 138 жени. Китай има най-голямата делегация от 96 спортисти, а на второ място е САЩ с 65.

Спектакълът завърши с красиво светлинно шоу и много фойерверки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
фашизъм преди 2 години
ДА ЗАБРАНИШ НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ ДА УЧАСТВАТ В ПАРАОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ, КОИТО СА СТИМУЛ ЗА ПРЕВЪЗМОГВАНЕ НА ТРАВМИ И НЕДЪЗИ Е ФАШИЗЪМ! ШЕФОВЕТЕ НА СПОРНИТЕ СВЕТОВНИ И ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕНТРАЛИ СА НАЙ-ПОЗОРНИТЕ *** В ИСТОРИЯТА! ТОВА ВЕЧЕ НЕ Е СПОРТ!
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо гадните русофоби от пМОК са забранили на съветските другари и техните подлoги от Беларус да участват в параолимписките игри.
1
0
 
3
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Ако бяхме 1922 г. , войната щеше да спре до 13.03, но не...ние сме напред във времето 2022 г. затова...няма спиране, лакомията и простотията е навред!