Двама загинаха при масово сбиване на футболен мач в Мексико

Повече от 20 души са откарани в болница след мелето
Обновена: 6 мар 2022 17:53 | 6 мар 2022 17:52, Веселина Йорданова
7
Двама загинаха при масово сбиване на футболен мач в Мексико
Снимка: БГНЕС

Двама души са загинали, а повече от 20 са ранените и откарани в болница след кървавото меле, което прекрати мача от мексиканското първенство между Керетаро и Атлас.

Насилието пламна в 63-ата минута на стадиона "Ла Корехидора" в град Керетаро, столица на едноименния щат. Охранителите отвориха вратите на стадиона, за да позволят на феновете да избягат, но някои продължиха да си разменят удари, принуждавайки играта да бъде спряна и играчите да отидат в съблекалнята.

Разиграха се хаотични сцени с ръкопашни хватки, яростни ритници и юмруци. Монитор на VAR беше унищожен по време на сблъсъците, като в социалните медии бяха публикувани изображения, показващи наранени фенове, лежащи на земята.

Първоначално имаше опасения, че множество фенове може да са убити, след като според някои информации се твърдеше за 17 загинали. Но служителите от гражданска защита на щата Керетаро по-късно изясниха, че 22 души са били транспортирани в болници, като двама са в критично състояние.

Футболистите на двата отбора успяха да се приберат на бегом в съблекалните, докато охраната отвори вратите към терена, където семейства с малки деца можеха да бъдат видени да тичат на безопасно място.

След разразилото се кърваво меле между привържениците на Керетаро и Атлас, мексиканското първенство беше спряно до второ нареждане. (БГНЕС)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен3Не се прави на интересен.
2
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да изкарат Мексико от SWIFT. И да наложат санкции на мексиканските олигарси.
1
0
 
7
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
Пълни ***