Надал победи Джокович в маратонски мач

Испанецът се класира за полуфиналите на "Ролан Гарос"
1 юни 2022 07:50, Елка Василева
30
Надал победи Джокович в маратонски мач
Снимка: архив, БГНЕС

Носителят на рекордните 21 титли от "Големия шлем" Рафаел Надал се класира за полуфиналите на тазгодишното издание на любимия си "Ролан Гарос". Матадорът се справи със съпротивата на световния №1 Новак Джокович с 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (4) в продължила цели 4 часа и 12 минути тенис класика №59 между двамата в професионалния тур, предаде БНР.

По този начин великият испанец взе реванш за миналогодишното си поражение от Ноле на полуфиналите в Париж, като освен това увеличи баланса си срещу него на Откритото първенство на Франция до 8-2.

Така Надал продължава похода си към 14-а титла от "Ролан Гарос" в своята витрина. В спор за място на финала Надал ще се изправи срещу Александър Зверев. През вчерашния ден третият в света германец елиминира испанската сензация Карлос Алкарас в четири сета след 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (7).

Спортни новини четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надал има проблем със стъпалото, но снощи не е чувствал болки. Затова и победи. 13 титли на Ролан Гарос са показател, че в Париж той все още не е за отписване, въпреки 36-те му години. Пожелавам му 14 титла , също като любимия му футболен отбор Реал Мадрид. От години е ясно, че един ден Надал ще бъде президент на този велик клуб. Мястото на най-великият е да шеф на най-великите.
25
1
 
2
 
! Отговори
Ицо Мамата преди 1 година
Кой се ваксинира печели, който не се ваксинира не печели.
24
2
 
6
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Имах възможност да гледам тренировка на Джокович.Нямате представа как тренира.Предполагам,че същото прави и Надал.Вижте Григор-всички му предричаха бляскаво бъдеще,но не се случи.Трябва да правиш дваж пъти повече неща от другите,ако искаш да си най-добрият.За сега не виждам такава отдаденост в по-младите.Много ги надуват специалисти и журналисти,ама корта се пълни от тези двамата.Тази вечер Надал беше по-добър.Не правят добра услуга на Ноле хората около него.Но комплекса на балканеца остава.
23
10
 
3
 
! Отговори
Bili преди 1 година
Надал се е назобил, а Новакс го контролират за допинг...
22
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЗРИТЕЛ Всички са вързани на РУСКАТА хранилка! Затова е този СМЕШЕН ПЛАЧ!
21
1
 
5
 
! Отговори
Топ 3 преди 1 година
По борбеност Надал и Джокович са на по-високо ниво от всички останали. Федерер не може да се сравнява с тях, да не говорим, че загуби 3 финала на Уимбълдън от сърбина.
20
7
 
0
 
! Отговори
със сигурност преди 1 година
Чилич vs Рубльов беше къде къде по интересн мач !
19
2
 
9
 
! Отговори
ЗРИТЕЛ преди 1 година
Бях изненадан от коментарите на Чешанков-такова оплакване за сърбина.Да беше Григор,разбирам.Такава пристрастност не може да се показва,ако се взимаш за голям специалист.Надал му беше трън в очита през цялото време.Много му се искаше на него и другият коментатор да падне.Каквото и да стане в следващите мачове едно е ясно.Тези двама атлети оставят страхотна диря в тениса.Сегашните,които идват ще са по-хитри в участието си по турнири,за да нямат такива трамви като Надал.
18
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И аз мисля, че се зоби испанчето. А за публиката няма какво да се каже... Западняците мразят хората от източна Европа и в червата!
17
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Надал! Химията му е майката! Не слупайно е в лист с на антидопинговата организация с изключение занего за ползване на забранение стимуланти... щото бил болен от нещо си...! Зоб,зоб,зоб- датс май джоб!
16
11
 
13
 
! Отговори
do 16 преди 1 година
Ами във втория сет дишаше като грохнала 90 годишна бабичка, отиде до съблекалнята за 1 мин и енергията му беше отново като в началото на мача. Ти как си го обясняваш? След като работиш 2-3 часа тежък физичекси труд, ти по-дееспособен ли си отколкото в началото?
15
13
 
8
 
! Отговори
БГ...МНОК преди 1 година
До Анонимен 6. И как разбра , че Рафа е дрогиран бе , болшевиче недоносено? Путин ли ти каза?
14
5
 
16
 
! Отговори
МУРЗИЛКА преди 1 година
Надал и Джокович показаха какво значи да си истински професионалист-години наред труд, упоритост,постоянство,турнир след турнир.Мачът беше много напрегнат.Всеки можеше да спечели.Спечели по-добрият!Браво на Рафа!Всеки,който го плюе означава,че не знае какво е да те боли и въпреки всичко да продължаваш да играеш.С нашият манталитет не можем да разберем тази отдаденост към тениса.Затова той е ВЕЛИК ШАМПИОН!
13
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Србе на врбе
12
12
 
13
 
! Отговори
Порт Бургас преди 1 година
Рафа доказа, че има превъзходство и когато цифрите говорят и боговете мълчат.Рафа ще остане най-успешния тенесист за всички времена, Федерер ще остане най-добрия и подкрепян тенесист за всички времена, а Ноле ще остане като най-добрия антиваксар сред тенесистите.
11
7
 
9
 
! Отговори
фен преди 1 година
не се получи голям мач както се очакваше .
10
7
 
16
 
! Отговори
Валерiй Береза преди 1 година
Сърбето увеси нос!
9
6
 
17
 
! Отговори
Добро утро, България преди 1 година
ХА ХААААААААА :))) ДВОЕН КЕФ, ДВОЕН ДУБЪЛ! БРАВО РАФА! ЯВНО УСПЕХЪТ НА AUSTRALIA OPEN НЕ Е БИЛ ИЗОБЩО СЛУЧАЕН :))
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ланс Армстронг 2?
7
11
 
7
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Ами така е. Когато си антиваксър като Ноле и ти спрат устрема, както се случи в Australian Open и спреш да играеш това е резултата