Мирчева се класира 15-а в женския маратон на Световното първенство

Представителката на Етиопия грабна златото
18 юли 2022 20:17, Анисия Иванова
3
Мирчева се класира 15-а в женския маратон на Световното първенство

Родната състезателка в маратона Милица Мирчева, единствената ни представителка на Световното първенство в Юджийн, Орегон, направи запомнящ се дебют на шампионата на планетата, завършвайки 15-а в надпреварата при жените.

28-годишната българка завърши с време от 2:30.20 сек, като остана близо до националния си рекорд от 2:29.23, поставен на маратона в Копенхаген през май, където остана на пето място. Мирчева участва и на Летните игри в Рио през 2016 – там тя остана на 108-а позиция в крайното подреждане. С чудесното представяне на атлетката ни в дългите разстояния бе сложен и край на българското участие в американския град.

Представителката на Етиопия Готитом Гебресла се натисна в заключителните мигове, за да грабне златото в маратона при жените на Световното първенство по лека атлетика в Юджийн, Орегон.

Гебресласе, която триумфира на маратона в Берлин миналата година при дебюта си и финишира трета в този в Токио през 2022, спечели с рекорд на шампионата от 2:18.11 сек. Кенийката Джудит Джептум Корир грабна среброто с личен резултат от 2:18.20, а родената в Кения израелка Лонах Чемтай Салпетер с време от 2:20.18 сек. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
1
 
! Отговори
Зоро преди 1 година
Обаче си е бая на години. Не знам в тоя спорт как е с възрастата но да си млад си е друго.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
15-то място в конкуренцията на африканките е отлично постижение.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, муцка!