Усик отново триумфира над Джошуа

Спечели оспорван мач
21 авг 2022 10:45, Росен Стойчев
263
Усик отново триумфира над Джошуа
Снимка: БГНЕС/EPA

Олександър Усик победи Антъни Джошуа по точки и защити световните си титли в тежка категория на WBA, IBF и WBO, съобщи Gol.bg.

Срещата в Джеда, Саудитска Арабия, бе решена след изиграването на всичките 12 рунда.

Още по темата
Усик много трудно взе мача след разединено съдийско решение - 115:113, 113:15, 116:112.

Така 35-годишният Усик е непобеден на професионалния ринг след 20 мача, докато Джошуа вече има 3 поражения и 24 победи.

Срещата започна на бързи обороти, като и двамата боксьори спазваха респектираща дистанция и използваха много залъгащи движения. Както и се очакваше, Джошуа потърси път към успеха чрез удари в тялото, но рядко успяваше да построи стойностна комбинация заради непрестанното движение на шампиона.

Претендентът имаше леко предимство в началните рундове, но с течение на времето Усик напипа ритъма на мача и започна да пуска леки, но изключитлено чести удари с водещата си ръка.

С всеки изминал рунд срещата заприличваше на първия двубой от Лондон, когато Усик скъсяваше и увеличваше дистанцията на боя когато си поиска. Англичанинът с британски корени бе заел центъра на ринга през по-голямата част от мача, но рядко успяваше да миксира етажите и да завършва комбинациите си.

В средата на мача най-отчетливо се виждаше предимството в бързината на Усик, който започна да пласира мощни леви прави в главата на опонента си, който все по-рядко отговаряше на предизвикателството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
181
0
 
0
 
! Отговори
Усик срешу руснак преди 1 година
Ако Усик се беше бил с от руснака щеше да остане само петно върху ръкавицата му.
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джипси Кинг ще им чупи дзъбите и на двамата заедно
179
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Молодец Саша!!! Слава Украине !!!!
178
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СВОБОДА - Solar Power
177
0
 
3
 
! Отговори
7км преди 1 година
Путинофилите да клекнат на коленце в подкрепа на Джошуа....толкова сте объркани и жали че сте за психодиспансера...
176
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак Евровизия.
175
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е годината на Украйна - певци, красавици, спортисти са на върха!
174
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И на този укър му подариха титлата. Аз не разбирам от бокс, но Джошуа го млатеше как си иска. И на пресконференцията се разплака, защото знаеше, че е жестоко измамен. Докога ще продължава този цирк с украинците? Помпате им неоправдано самочувствието и те вече миха македонците по изопачена представа за собственото си величие.
173
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Последният ще се бори през септември за 22 европейска титла. " Извинявам се, грешка. Септември - световно първенство, не европейско. Тоест, ще се бори за четвърта световна титла. Българин! Да му пожелаем успех!
172
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Експерте, дето познаваш победителя по изражението. И който, според теб, щом е загубил мач/среща е приключил със спорта. Сещаш ли се кой е този български боец, за който ти говоря? Щото е жива легенда в целия свят на бойните спортове? В Япония му падат на колене, когато изнася семинари там и хич и през ума им не минава, че щом е загубил няколко срещи е приключил за спорта. Да не говорим колко японски шампиони счупи от бой. :)))
171
1
 
9
 
! Отговори
До Капитан Петко преди 1 година
Не само работа с крака. Великолепни отклони и ескиважи, елиминиращи силните удари на противника и даващи му възможност за светкавична контраатака. Освен това физическа подготовка (издържливост) на топ ниво. И разбира се, характер, който да му позволи да реализира останалите си предимства.
170
2
 
7
 
! Отговори
Капитан Петко преди 1 година
Джош се представи малко по-добре но Усик си беше прекалено бърз за него. Усик има най-добрата работа с крака от всички от неговата категория. Ако победи и Фюри ще надмине Мохамед Али, Ленъкса и всички.
169
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, за човека, който прави тамешивари с 4 бейзболни бухалки го давам само за пример, че човек, който е на много високо ниво в своя спорт го давам само за пример, че състезател на много високо ниво също губи боеве, но това не го прави слаб боец. Просто е загубил от друг силен боец. Ама това явно е много сложно за разбиране от плоския ти мозък.
168
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе, експерт - некадърник, който познава победителя по изражението. Имам познати, които чупят по 4 бейзболни бухалки с лоу-кик (ако знаеш какво е това). Имам познат 21 краен Европейски шампион и трикратен световен, българин. Ако не се сещаш кой е да та и ... в експерта! Всички те са губили срещи. Последният ще се бори през септември за 22 европейска титла. И те ли са приключили бе, да та и ....в експерта! Ще стискаш ли палци за българина или ще се бараш пишман - експерт?
167
5
 
5
 
! Отговори
AGAMOTO MOUNI преди 1 година
Щом не е нокаут, с тия слепи и корумпирани съдии не става работа, макар че трябваше Усик правилно да победи по точки.Ама и тука има викащи за черния понеже са русофили, аве шушляци пораснете, мач гледаме.
166
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Майк на 30 не може да си върне титлата" Срещу кой не можа бе, експерте! Срещу Холифийлд. На къв е тоя Холифийлд в сравнение с теб? Кой въобще го знае къв е тоя Холифийлд? На тва ако беше ти на мястото на тоя измислен Майк Тайсън!!! Охо! Тва Холифийлд Молифийлд - къв е тоя за твоята класа! Че ти само по "изражението" ги разбираш такива!!! :)))) Никога повече не коментирай бокс, tъпак!
165
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Джошуа гледаше насрано преди да се качи на ринга, защото знаеше, че няма шанс срещу Усик. Кое не разбрахте?" Всъщност, това, което аз разбрах е, че ако въобще се качваш на ринг, "експерте" е само тогава, когато срещу теб са новобранци, които още учат базовата техника и никога не са боксирали. Иначе как че блеснеш? Нали иначе някой тийнейджър ще ти изкара lайното още в първата минута. :))) Бойците се бият дори тогава, когато шансовете им са минимални. Ама ти ти това откъде да го знаеш. :)))
164
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Джошуа си върна увереността,а Усик просто е уникален! Най-техничният боксьор,с който Джошуа просто не може да надиграе. Шанса му беше 8-9 рунд,но не успя!" С изключение,че Джошуа си е върнал увереността, с всичко останало съм съгласен. Адмирации за двамата големи боксьори, които ни предложиха поредния голям боксов мач. Но за Джошуа има време. Както и за Усик. Което ние, истинските почитатели (и комплексарите - особено те!!! :))) Ахаха) искаме много. Иначе адмирирам мнението ти, колега!
163
0
 
5
 
! Отговори
Браво и на двамата преди 1 година
Джошуа си върна увереността,а Усик просто е уникален! Най-техничният боксьор,с който Джошуа просто не може да надиграе. Шанса му беше 8-9 рунд,но не успя!
162
2
 
6
 
! Отговори
wolfi преди 1 година
Англичанинът с британски корени:))))