Кои са най-скъпите футболни трансфери това лято?

Това бе един от най-интересните трансферни прозорци това лято
1
Кои са най-скъпите футболни трансфери това лято?
Снимка: БГНЕС

Трансферният прозорец в големите футболни първенства официално затвори тази нощ. За разлика от последните години, когато големите трансфери бяха по-скоро изключение, сега редица футболни звезди смениха отборите си.

Трансферите на Ерлинг Халанд от Борусия Дортмунд в Манчестър Сити, както и на Роберт Левандовски от Байерн Мюнхен в Барселона, изглеждат едни от най-сериозните удари, но интересното е, че далеч не са в топ 5 на най-скъпите трансфери това лято.

Кои бяха най-скъпите сделки в света на футбола това лято? Отговорът на този въпрос ни даде редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

"Преминаването на бразилското крило Антъни от Аякс в Манчестър Юнайтед за 95 милиона евро без бонусите е най-големият трансфер това лято. Крилото се превърна и в третия най-скъп бразилец в историята. Повече пари са давани единствено за Филипе Коутиньо, за когото Барселона плати на Ливърпул 135 млн. евро, и Неймар, привлечен от ПСЖ  срещу рекордните в историята на футбола 222 млн. евро. Топ 3 на сделките това лято се допълва от Уесли Фофана, за когото Челси преведе 80,4 млн. евро на Лестър и Орелиен Чуамени, преминал от Монако в Реал Мадрид срещу 80 млн. евро", каза Коларов.  
 
Спортният журналист отбеляза и кои клубове са платили най-много за нови футболисти това лято.

"Безпорен №1 по този показател е Челси с похарчени почти 279 млн. евро. Следва още четири английски клуба – Манчестър Юнайтед, Уест Хям, Тотнъм и Нотингам Форест. На шеста позиция в класацията е Барселона с дадени 153 млн. евро за входяща селекция", каза още гостът.

Кои са останалите топ трансфери на лятото четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари