Лацио се намести в тройката след бой над Аталанта

Рома може да ги измести по-късно тази вечер
23 окт 2022 21:02, Александър Попов
1
Лацио се намести в тройката след бой над Аталанта
Снимка: БГНЕС/EPA

Аталанта загуби домакинството си на Лацио с 0:2 в мач от 11-ия кръг на италианската Серия А. За бергамаските това бе дебютно поражение през кампанията, като единствен без загуба от началото на сезона е лидерът Наполи.

"Орлите" откриха чрез Матия Дзакани в десетата минута. В ролята на асистент се превърна бившият футболист на Барселона и Челси Педро Родригес. В началото на второто полувреме възпитаниците на Маурицио Сари наказаха отбраната на Аталанта, удвоявайки преднината си след точната интервенция на Фелипе Андерсон. До края гостите уверено задържаха добрата си преднина, като домакините завършиха без точен удар по посока вратата на Иван Проведел и с десет човека на терена след втория жълт картон на Луис Муриел.

В класирането Лацио изпревари днешния съперник и се намести в топ 3 - и двата отбора са с по 24 точки. И двата отбора могат да бъдат изпреварени от градския съперник на "орлите" - Рома, който по-късно приема Наполи в дербито на кръга. Аталанта гостува на Емполи в следващия кръг, докато Лацио първо посреща Мидтиланд в Лига Европа, преди да бъде домакин на Салернитана в Серия А.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ЛациоАталанта
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Aлeкcaндър Пonoв преди 1 година
А според вас аз нормално ли съм?