Полицията в Брюксел на крак преди мачовете на Белгия и Мароко

В неделя се стигна до сблъсъци с полицията
12
Полицията в Брюксел на крак преди мачовете на Белгия и Мароко
Снимка: БГНЕС

Властите в Брюксел решиха да усилят значително мерките за безопасност преди предстоящите по-късно днес мачове Белгия - Хърватия и Мароко - Канада от група "F" на световното първенство по футбол в Катар, заяви говорителката на полицията Илс ван де Кеере.

Победи на Белгия и Мароко ще класират и двата отбора за следващата фаза на Мондиал 2022, като поне един от тях със сигурност ще продължи напред, тъй като Канада вече няма и теоретични шансове за едно от първите две места в групата.

Още по темата
Властите в белгийската столица не искат обаче да се повтарят безредиците от неделя, когато Мароко победи с 2:0 Белгия и това доведе до ексцесии по улиците на административната столица на Европейския съюз.

По официални данни в Беглия живеят между 400 и 500 хиляди мароканци, като само в Брюксел те са между 50 и 100 хиляди. При сблъсъците в неделя между представителите на африканската страна и полицията се наложи използването на водни оръдия, а много сгради и автомобили в центъра на града пострадаха.

Един белгийски журналист пък бе уцелен в лицето от сигнална ракета.

Преди днешните мачове Мароко и Хърватия водят в класирането на група "F" с по четири точки, следвани от Белгия с три и Канада без актив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен .. Етнос и религия не са свързани понятия.
7
1
 
6
 
! Отговори
Бай Х преди 1 година
май мароканците ...евроценостите не ги ловят?
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще си сърбате каквото сте си надробили. Преди години 5,6 минавах през Брюксел. Хванах се за главата, сега положението в по-зле. В прехвалената столица на ЕС не можах да видя незабулена жена.Не знам, аз ли не гледах както трябва. Всяка надула корема, тика количка и няколко деца се въръят около нея. Това са фактите.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
зелени карти визи има интервю в посолството колко човека искат отпадането на визите аз не знам
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Интересно как например в другите европейски държави участници на световното Полша, Хърватия, Сърбия никой не подпалва столиците след мачовете, а примерно в Полша има доста имигранти също. Само във Франция, Белгия, Холандия и прочие се случват тези сцени. Тема за размисъл.
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То в тия държави белите християни са етническо малцинство в големите градове. Абсолютен, категорично доказан факт. Преди години либералите му викаха ''фашистка пропаганда''. Само погледнете националния отбор на Франция какъв ''вид'' има. Няма вече един французин там.
2
0
 
18
 
! Отговори
Дам преди 1 година
Традиционния северноафриканци начин за показване на ''благодарност'' към страната, която ги е приютила. Същите сцени ги има ежемесечно и във Франция. Интересно ми е ако шепа европейци в Мароко, Алжир и прочие започват да мародерстват по същия начин по улиците какво ли ще им се случи?
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви интелигентни хора има в тая Белгия! И като се замислите те са и членове на Шенген, и белгиец значи толкова много, пътуват си до САЩ без визи, наемат ги на работа с преимущество... защото са ей такива интелигентни и красиви хора!