Португалия помете Швейцария с 6:1

Гонсало Рамош наниза 3 попадения
6 дек 2022 23:04, Петя Славова
32
Португалия помете Швейцария с  6:1
Снимка: БГНЕС

И без Кристиано Роналдо Португалия помете Швейцария с 6:1, за да стигне до 1/4финалите на световното първенство в Катар, където ще играе с Мароко, предава Gol.bg.

Суперзвездата остана на пейката до 73-ата минута, но съотборниците му показаха, че могат да се справят отлично и без него, а игралият на негово място Гонсало Рамош се отчете с хеттрик.

21-годишният нападател на Бенфика бе звездата на вечерта, след като бе замесен и в още един гол. На почивката иберийците водеха с 2:0, а след нея набързо вкараха още два гола, за да приключат интригата, след което двубоят просто се доиграваше.

Швейцарците разочароваха с играта си, след  като бяха твърде пасивни и плахи и с нищо не показаха, че са способни да предизвикат и да се опънат на съперника си, който спечели твърде лесно.

Голямата новина в състава на португалците бе оставянето на Кристиано Роналдо сред резервната скамейка. Така за първи път от 2008-а суперзвездата не започваше мач на голям форум. Селекционерът Сантош обаче се съобрази с желанието на феновете, след като в анкета наскоро 70% поискаха Кристиано да е резерва след конфликта му с треньора. Очаквано в състава на иберийците имаше цели 8 промени от мача с Южна Корея, като само вратарят Диего Коща, Диого Дало и Пепе запазиха местата си. Жоао Кансело и Рубен Невеш също не започнаха. За Швейцария имаше 2 промени, като Ян Зомер и Едимилсон Фернандес замениха Кобел и Видмер.

Началото бе спокойно, като стремежа и на двата тима бе сигурността. Емболо получи удар в лицето с лакът от Диаш при едно единоборство, но реферът не се трогна.

Вижте още за мача в Gol.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: ШвейцарияПортугалия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Размазах гиии! РЗКЪРТИХА ГИИ! СРААААМ СРААААМ!
20
1
 
0
 
! Отговори
Отец Нафърфорий преди 1 година
Няма как да свреш Кръстта от твоя герб в едно жалко ъгълче на фланелката, за да угодиш на албанската мюсюлманска *** и да искаш да победиш онези, които с Кръстта на чело са покорили половината свят! Да и великия Еузебио беше роден в Мозамбик и днешния Роналдо е от атлантически остров, но на терена излизаха за футбол, а не за двуглави орли и други провокации. Радвам се, че този позор, наречен Европейска Швейцария повече няма да е на терена.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо изобщо пуснаха Роналдо да играе? Без него отбора на :Португалия играе отлично. След като Роналдо влезе на терена, играта на Португалия вече не беше на ниво и вкараха само още един гол в 92-та минута
18
0
 
2
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
До Анонимен 22 Леле какъв правопис само.
17
0
 
2
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Напълно очаквано. Добре, че поне пуснаха Кристиано Роналдо. Готвеха се да не играе изобщо.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бяха започнали с Роналдо, щяха да завършат наравно и да се стигне до дузпи.
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Роналдо вече е с единият крак в пенсия. Ако не вкара някой друг гол от дузпа или с коса, няма на какво друго да се надяваме. Ще мине през Саудитска Арабия, ще обере парите на шейховете, след което ще отиде в САЩ, както правят всички бъдещи пенсионери.
14
2
 
14
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Тия мърди от Швейцария и Вихър Горубляне ще ги бият! Толкова жалък отбор, досега не е имало на Световното. Едва ли не, беха готови да си свалят гащите и да се дадат на португалците да ги мъндръсат....
13
1
 
22
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 година
На албанците играта нещо не им тръгна. На тях им върви само срещу Сърбия, че си имат зъб. Иначе жалка история. Между другото три от шестте гола бяха вратарски, най слабия вратар на това световно беше този на албанския отбор.
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бразилия - Португалия! Страхотен финал ще е!!!
11
4
 
12
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 1 година
Супер. От 8 финалиста,5 са от нашата Европа. А един финалист от Балканите даже--Хърватия. Успех за отборите на Европа. От 21 титли през годините 12 са за родната Европа!!!!!!!!!!!!!
10
2
 
42
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Албанската сбирщина си замина.
9
4
 
39
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Правилно решение на треньора да остави голямата звезда на скамейката. Както се вижда не само се справиха без него, ами се справиха благодарение на това, че го няма. Подобни залязващи звезди стават вредни за отбора в един момент. Когато са на терена всички се гипсират и ги търсят задължително в завършващата фаза. По този начин много млади момчета остават изолирани и се гипсират от страх да не обидят с нещо голямата звезда. Същото се получава с аржентинците и Меси.
8
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МЕСИ и РОНАЛДО СА НАЙ ВЕЛИКИТЕ В ТОВА ВРЕМЕ!МЕСИ Е ПО -ДОБЪР ФУТБОЛИСТ ОБАЧЕ ОТ РАНАЛДО ПРЕЗ 10 МИНАВА! И Е СКРОМЕН КАТО ЧОВЕК
7
18
 
15
 
! Отговори
Меси преди 1 година
Кристиано Роналдо е най-великия!Португалия ще стане световен шампион!
6
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Очаквах сравнително равностоен мач, но португалците накараха Швейцария да изглежда като аматьорско отборче. Сякаш много по-добре се справят без онази лакомия в нападението.
5
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първия и особено последния гол на Португалия направо къртят. Бразилия са нищо и Хърватия ще ги бият още в редовното..
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Косоварската Ман гъста ще показва ли пак двуглави орле?
3
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има самба и танца на гълъба срещу Хърватия.Бразилия са непобедими с тоя състав.
2
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой казва че Бразилия ще бие Хърватия.Световното едва сега почва за Селесао.Първия наистина сериозен отбор срещу тях е Хърватия.Много са си повярвали.