Реал Мадрид отново победи Ливърпул и е на 1/4-финал в ШЛ

Наполи се разправи с Айнтрахт Франкфурт и също продължава напред
16 мар 2023 10:00, Красимир Ангелов
3
Реал Мадрид отново победи Ливърпул и е на 1/4-финал в ШЛ
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид показа защо е "Кралят на Европа" и не остави шансове на Ливърпул да сътвори чудо в 1/8-финала-реванш от Шампионската лига. "Кралете" записаха втори успех над „мърсисайдци“, побеждавайки с 1:0 и на "Сантяго Бернабеу" след гръмкото 5:2 насред "Анфийлд".

Така "лос бланкос" се класираха на ¼-финалите в най-комерсиалния клубен турнир с общ резултат 6:2 и продължават похода си към 15-ти трофей в надпреварата.

Новата победа за „кралете“ донесе Карим Бензема с попадение в 78-ата минута. Малко след това той се контузи и напусна терена. Двата тима изнесоха изключително зрелищен мач, в който домакините заслужиха победата. Те надиграха тотално съперника си, изпуснаха доста положения, като веднъж треснаха и гредата след удар на Камавинга, а Алисон направи чудеса от храброст под рамката.

В другия мач от снощи Наполи се класира за 1/4-финалите на Шампионска лига, след като разби с 3:0 Айнтрахт Франкфурт на стадион "Диего Армандо Марадона" и с общ резултат 5:0 елиминира германците.

В герой за домакините се превърна Виктор Осимен, който заби първите два гола в сблъсъка, точен беше и Пьотр Желински от дузпа. Вратарят на германците Кевин Трап отрази една дузина положения и спаси отбора си от пълен разгром на Ботуша.

Всичко за снощните мачове от Шампионската лига четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
Дузпалона преди 1 година
А Меси срещу кого ще играе на четвъртфиналите в Шампионска лига?
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А Бурса с кой се паднаха в жребия, че не ги намирам нещо?
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алисон направил чудеса от храброст.