Орбан ще гледа мача Унгария - България довечера от трибуните

Редом до него ще седне президентът на БФС Борислав Михайлов
27 мар 2023 13:33, Елка Василева
16
Орбан ще гледа мача Унгария - България довечера от трибуните
Снимка: архив, БГНЕС

Унгарският министър-председател Виктор Орбан е потвърдил, че ще присъства на мача на националните отбори на Унгария и България тази вечер. Втората за българите европейска квалификация от група G започва в 21.45 часа и ще се играе на стадион "Пушкаш Арена".

59-годишният унгарски премиер е сериозен фен на футбола, както и на МОЛ Види на клубно ниво. А любовта му към най-популярната игра се изразява в инвестиции за милиони евро в инфраструктурата, организацията и обезпечаването на отбори и региони. От протокола на правителството на страната са потвърдили пред футболната федерация, че Орбан ще бъде в Супер ВИП ложата тази вечер, а редом до него ще седне и президентът на БФС Борислав Михайлов.

За Орбан това е втора среща на високо ниво, на която ще ходи като зрител в рамките на 10 дни, след като посети и двубоя между Ференцварош и Байер (Леверкузен) в Лига Европа на 16-и март.

Иначе домакините демонстрираха отношение на най-високо ниво към българския отбор и делегацията. Ангажирани асистенти постоянно се интересуваха на кой какво му липсва, за да решат казуса както на "Пушкаш Арена", така и на базата на националния тим "Телки", която се намира на 20 километра северно от Будапеща.
(БТА, спец. кор. Атанас Василев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Хан Аспарух преди 1 година
Какво да гледа Орбан ? "Делиорманския" хационален отбор? Че той бие само когато Махджуков участва. То това е квалификация.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Орбан го нямаше на трибуната. Гледал е мача по телевизията. Аз го гледах до 3.0 и се отказах. Унгарците ги биха като маче у дирек.
8
1
 
2
 
! Отговори
Кух профил преди 1 година
Колегата Унгарец дали може да носи толкова?
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маджарите ще ни прегазят с много.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5:0
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
3:0
4
2
 
3
 
! Отговори
Прогноза преди 1 година
0-3 за не наште.
3
3
 
1
 
! Отговори
Mалорусьi преди 1 година
Ша седне я, като неможе да седи прав повече 2 минути.. Какво направихте с това момче ИЗПЪЛНЕНИ СЪС СЪВЕСТ И ДОСТОЙНСТВО. Вие всички, вие виночерпци сте виновни ..
2
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хиксът е уреден.
1
3
 
11
 
! Отговори
3 преди 1 година
До Крадат безобразно-------Не вярвам да крадат повече от българските джипси на Боко.От магистралите направо по 40- 60 милиона кеш.На кой колко му трябват няма проблем.