Сираков търси още 3 млн. лева от акционерите на "Левски"

На общото събрание ще бъде освободен надзорният съвет на дружеството и ще бъде избран нов
3 апр 2023 18:11, Нели Христова
14
Сираков търси още 3 млн. лева от акционерите на "Левски"
Снимка: БГНЕС

Сегашните акционери на “Левски” ще могат до средата на май да заявят и платят нови ценни книжа с номинал от 1 лев, но с цена от 5 лева. Капиталът на дружеството се вдига с 3 милиона лева, като срокът за записване и плащане започва да тече след вписването на решенията от общото събрание на 6 април в Търговския регистър. Това обикновено става в рамките на седмица.

При положение че не бъдат записани и платени всички 3 милиона акции, капиталът на дружеството ще бъде увеличен само до сумата, която е събрана. При успех капиталът на “Левски” ще бъде 33 669 974 лева.

Първият етап ще е записване и плащане от сегашните акционери. Ако не бъде събран капиталът, ще има втори етап, като тези, които искат, могат да вземат допълнително акции. И едва след това ще се направи равносметката. Нови акционери няма да бъдат вкарвани, както се твърдеше в някои медии.

На общото събрание ще бъде освободен надзорният съвет на дружеството и ще бъде избран нов. Интересното е, че няма предложение от собственика Наско Сираков, а в новия ще се влиза с мнозинство на самото събрание, което е доста странно решение.

В момента в надзорния съвет са Наско Сираков, Петър Ганев, Венцислав Димитров и Антон Краус, като Краус замени през ноември Константин Папазов, вече мразен от феновете на “сините”.

Прогнозата на Наско Сираков за общото събрание, че на него всичко може да се случи, е доста точна.

За това говори и проведената среща на НКП с част от ръководството в събота, като на нея е имало доста сериозен спор между Даниел Боримиров и изпълнителния директор Ивайло Ивков.

След срещата организираните фенове твърдо обявиха подкрепа на Ивков и Станимир Стоилов, а Сираков бе наречен “пазителят на акциите”.

Те категорично обявиха, че трябва да се скъса договорът за управление с фирмата на основния спонсор на клуба Мило Борисов, а само хора, израснали на стадиона да имат право да решават. Така окончателно се очертаха двата лагера “за” и “против” Сираков в клуба.

Централният защитник Кристиян Димитров не се включи в тренировката на “Левски” вчера. Илиян Стефанов най-вероятно ще бъде пратен в чужбина, за да се реши лечението му. “Левски” все пак няма мач през седмицата, след като отпадна от “Лудогорец” за купата и ще играе с “Локо” (Сф) през уикенда.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
456 преди 1 година
Тоя Н. Сираков СИ ПОВЯРВА ,ЧЕ НЕ Е ПЛЕБЕИ ритнитопковец без морал и адски алчен.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хора, които получават по двайсе - петдесет бона и отгоре търсят баламурници да им платят осигуровките
9
0
 
2
 
! Отговори
ГЕРЕН преди 1 година
ТАНАС ТЪРСИ БАЛАМИ ДА МУ ПУСНАТ НЯКОИ ЛЕВ. НО НЕ БИ. ТЪРСИ ПОД ВОЛА ТЕЛЕ. И МАЗНО МАЗНО СЕ ОБЛИЗВА. БЕГАЙ ДО КЪТ Е ВРЕМЕ. ЩЕ СЕ ОПОЗОРИШ ЗА НЕКОЙ ГРОШ.
8
0
 
4
 
! Отговори
Чорбаръ преди 1 година
Всяко увеличаване на капитала на дружеството обезценява акциите на останалите акционери.Това обаче не е ясно на кухорогите привърженици.Поканете Зеленски да поиска и той пари за Лефски.Закривай кравефермата.
7
0
 
2
 
! Отговори
Brucewayne395 преди 1 година
Всички у Подуене е цирк.Неме шанс държавният о(т)бор да фалира, гарантирам.
6
0
 
6
 
! Отговори
Чучу преди 1 година
Левски със Сираков и компания видно върви към своя си естествен завършекфалит!Или сменяте всички до един или края е съвсем близо!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едни крали крали , сега феновете да връщат откраднатото
4
0
 
12
 
! Отговори
смешкоооо преди 1 година
почвай да продаваш значки и шалчета може да събереш некой лев :)
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джиросай го на някой
2
0
 
9
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
и аз търсим още три милиона лева, кухорогите ако имат да сипат там, за каузата. никой не може да им даде тва къде ше им обещаем
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наско, аре вади къшетата, нема кво да доиш клетите левскари. Срамота е. Па и те с кой акъл дават пари за тия медузи?