ЦСКА-София се разграничи от вандализма на феновете си

Клубът осъди постъпката им в обръщение на сайта си
10 апр 2023 17:07, Стела Стоянова
16
ЦСКА-София се разграничи от вандализма на феновете си
Снимка БГНЕС

Ръководството на "ЦСКА-София" се разграничи от поведението на феновете си по време на футболното дерби срещу "Славия" в неделя вечер. В началото на второто полувреме от двубоя на ст. "Александър Шаламанов" в столичния квартал "Овча купел" част от агитката на "червените" напали огньове по трибуните в сектор В, след като изкърти десетки пластмасови седалки и ги струпа на своеобразни клади.

Днес клубът публикува обръщение на официалния си сайт cska.bg, в което осъди постъпката на обезумелите запалянковци.

"Осъждаме действията на група привърженици, които чупиха, палиха и хвърляха седалки на стадион "Александър Шаламанов". Примерът, който беше даден вчера, не подхожда на клуб като ЦСКА, не подхожда най-вече на великата публика, която имаме. Публика, която винаги е изпъквала с впечатляващи хореографии, с отдаденост и страст. Когато обаче страстта премине в агресия, било то дори и към неодушевен предмет, няма как да затворим очите си", написаха от "ЦСКА-София".

Предстои да стане ясно и каква финансова санкция ще понесе отборът от Борисовата градина заради причинените от публиката му имуществени щети по стадиона на "Славия". Заседанието на Дисциплинарната комисия към БФС по традиция ще се проведе във вторник.

По този повод от "ЦСКА-София" добавиха:

"Призоваваме феновете да продължават да изразяват любовта си бурно и с красиви хореографии, но не и да унищожават имущество на наш дългогодишен столичен съперник, когото уважаваме. По този начин, освен лошия пример, който даваме, и негативната светлина, която хвърляме върху клуба, пречим и на отбора. Финансовите изражения на случилото се също ще са сериозни за ЦСКА."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: ЦСКАФутболни фенове
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам защо ги наричат *** като това са много умни животни за разлика от тези наркомани без бъдеще.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото са по мизерни отборите в София,толкова повече агитките им правят зулуми! И това ако са запалянковци....!
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече е ясно на какво ще прилича Борисовата градина след време като им постри Ганчев зверилника,пардон стадиона!
7
0
 
1
 
! Отговори
Чорбаръ преди 1 година
Предполагам Прокуратурата ще повдигне обвинения към Вандалите.Само,когато има ефективни наказания за рушене на чужда собственост ще има и нормална подкрепа от трибуните.Практиката клуба да плаща глоби е грешна.Персоналната отговорност и колективната безотговорност са различни понятия.При толкова камери всички до един са ясни,остава да бъдат осъдени по бързата процедура.
6
1
 
2
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Браво на феновете! Преди години на дербитата Левски-ЦСКА редовно имаше клади и най-сетне тази традиция се възвръща.
5
0
 
1
 
! Отговори
на дъното преди 1 година
Добре че нямаме емропейски национален стадион където *** да показват огнена хореография
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То туй Литекс,какъв дългогодишен столичен съперник им е Славия.Тия бият по пропаганда и кремълската клика.Литекс си е Литекс...прекръствай,припознавай,слагай тирета..все тая.
3
0
 
18
 
! Отговори
Ивайло преди 1 година
Затова нормален човек не може да стъпи на стадиона. Докато тези животни не се поставят на място ще има по 700-800 човека публика в милионна София.
2
2
 
10
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Е те такива ни управлявате в София. Къртите селца и градове в страната, събирате в София и палите. После, що нямало България вече.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе кво разграничение плащайте ремонта на стадиона и не се ослушвайте. Целият В сектор е изгорял една седалка нее останала

Спонсорирани публикации