Счупиха и последния рекорд на Майкъл Фелпс

Миналата година Леон Маршан остана на 44 стотни от рекорда
23 юли 2023 17:23, Нели Христова
7
Счупиха и последния рекорд на Майкъл Фелпс
Снимка: БГНЕС

Французинът Леон Маршан счупи последния останал индивидуален световен рекорд на Майкъл Фелпс, като спечели титлата на 400 м съчетано плуване в първия ден на световното първенство.

21-годишният Маршан, който тренира в Аризона под ръководството на треньора на Фелпс - Боб Боуман, закова хронометрите на 4:02:50 минути, като подобри с над секунда върховото постижение на американеца, което бе поставено на Олимпийските игри в Пекин през 2008 година.

Миналата година французинът остана на 44 стотни от рекорда, а самият Фелпс сподели преди старта на световното, че се надява да има ново върхово постижение. Нещо повече - най-титулуваният олимпиец в историята изгледа лично плуването на Маршан, а след финала стана на крака и аплодира новия световен рекордьор.

Феновете в Япония видяха и още едно върхово постижение. Австралийката Ариарне Титмус спечели на 400 м свободен стил пред Кейти Ледецки с 3,35 секунди, подобрявайки световния рекорд със седем десети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Накрая ще се окаже че Стефка Костадинова ще има най-старият рекорд в атлетиката. Муахахахаха...
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
За рекорда на Болт на 100 метра съм съгласен с теб....в близките 30 години няма кой да го подобри с тия чудовищни 9.58 секунди. Но за рекорда на Болт на 200 метра съм склонен да вярвам че е по-лесно преодолим. Сънародникът му Блейк преди години направи 19.26. Само 7 стотни от секундата зад рекорда на Болт.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Вървете счупете рекордите на Юсейн Болт на 100 и 200 метра. Ще ги счупите ама в някой друг живот. А рекорда на Стефка вече 36 години допингираните девойки не могат.