УЕФА със сериозна санкция за Левски, клубът без фенове в следващото гостуване

"Сините" ще платят и 40 хиляди евро глоба
17
УЕФА със сериозна санкция за Левски, клубът без фенове в следващото гостуване
Снимка: Lap.bg

Ръководството на ПФК Левски (София) оповести на официалната си страница, че клубът е наказан с 40 хиляди евро от УЕФА заради дискриминационно поведение, установено на трибуната с привърженици на "сините" по време на срещата с Шкупи (Република Северна Македония) в турнира Лига на Конференциите.

Наказанието е наложено заради скандирания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии в гостуващия сектор.

Също така ПФК Левски е получил забрана от УЕФА да има своя публика и да продава билети за следващото гостуване в Европа.

"Уведомяваме Ви, че Дисциплинарната комисия към Европейската футболна асоциация се произнесе относно констатираните нарушения на първата среща от 2-ия предварителен кръг на УЕФА Лига на Конференциите 2023/24 ФК Шкупи (Република Северна Македония) – ПФК Левски (България) на 27.07.2023 г. в Република Северна Македония, налагайки глоба от 40 хиляди евро за дискриминационно поведение в трибуната с привърженици на „ПФК Левски“, включващо скандирания на етническа основа и политически лозунги, както и ексцесии в гостуващия сектор.

"ПФК Левски получи забрана за продажба на билети на своите привърженици за следващото гостуване на отбора в Европейските клубни турнири. При ново провинение в следващото домакинство на отбора от Европейските клубни турнири, стадион "Виваком Арена-Георги Аспарухов" ще бъде частично затворен".

"Отново се обръщаме към всички привърженици да подкрепят отбора на реванша срещу ФК Шкупи в София на 3 август без прояви на агресия, насилие, расизъм, дискриминация, ксенофобия и политически лозунги, тъй като те могат да донесат допълнителни тежки наказания от УЕФА на любимия ни клуб", се казва в становището на Левски, публикувано днес.

Още новини от лагера на "сините" четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: УЕФАЛевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
А УЙЕФА щом е толкова "справедлива" ще разреши ли и ние да понатупаме някои техни фенове при посещението,както те направиха с нашите.Ако е танто,да е за танто,а не за кукуригу!
14
2
 
5
 
! Отговори
Аз преди 8 месеца
Не бе македонците ни мразят хахаха затова УЕФА ни глобява. Абе пълна излагация сме по балканите и Европа
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Айдее Ники Костов шампион!!!
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма знсчение, пак ше ги бухаме йонажки. Нико Костов е тренера. Супер е!
11
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Tie od Levski samo placea i se mrsulavea po btv ama vistinata e kako silo
10
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Толкова чакаха тая Уефа да им даде некой лев да отцелеят,са ще имат да дават.Пък на реванша не ми се мисли каква ще е глобата!
9
0
 
1
 
! Отговори
Един от ЛоИч преди 8 месеца
Един *** от ЛоИч, винаги е *** от ЛоИч....
8
10
 
5
 
! Отговори
edin ot ??? преди 8 месеца
Сега излиза,че р.о.г.а.т.и.т.е са направили провокация и са предизвикали агресията на тифозите на,Шкупи,защо е санкцията за ,МАКЕДОНЦИТЕ?Говедата и бфс са изопачили истината и каква им целта ,да оправдаят нацистите от ,говедарника???
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Мамамавидаебаджендъробрюкселска иZмет. Щяха да убият човек и Левскарите виновни. В четвъртък ще ги смАчкме 5-0. А наред cа после ционистите. Държавата е на този хл с оранжеви приятелки и припознаващи. Скоро агитката на Левски ще освободи държавата от джендъърското иго. Левски е вечен и слава на Господ!!!
6
3
 
18
 
! Отговори
кайзер созе преди 8 месеца
Съгласен с номер 5. Няма нищо общо с футбола. Натискът към България се осъществява на всяко ниво. Не знам само защо ЕС толкова толерира БЮРМ.
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това е гавра с България, не просто с Левски! Колко българи още трябва да бъдат пребити и мачкани в Македония, за да защитите накрая българските граждани?
4
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Абе тия левски албанците хем ги биха и е.баха ,сега пък и УЕФА ги глобиха!Каръшки отбор.
3
14
 
8
 
! Отговори
Хюсни Алиш-Разград преди 8 месеца
Заслужиха си го!
2
1
 
3
 
! Отговори
Demonaz преди 8 месеца
Да правят като вятъра от уефа също и цдна-пхенян.
1
5
 
5
 
! Отговори
раева преди 8 месеца
е как мое тва веее ? он луевси е велуеик отбор веее !